NOVI POTRES U BARSELONI: Posle Setijena, OTKAZ popio i legendarni fudbaler Katalonaca

Autor:

Sport

18.08.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa jedne strane šokantna, a sa druge potpuno razumljiva odluka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kamp Nou

Fudbaleri Barselone doživeli su debakl u četvrtfinalu Lige šampiona, kada ih je minhenski Bajern ponizio rezultatom 8:2. Sutradan nakon meča uprava Katalonaca je otpustila trenera Kike Setijena, a sada je otkaz dobio i sportski direktor, legendarni Erik Abidal.

Bivši fudbaler "Blaugrane" je na mesto sportskog direktora postavljen 2018. godine, a već je jednom bio na ivici otkaza, kada je prošle godine imao nesuglasice sa zvezdom tima, Lionelom Mesijem. Ipak, tada se situacija nekako "ispeglala", ali uprava kluba nije mogla da pređe preko sramotnih 2:8.

Prethodno, Barselona je posle pauze zbog pandemije koronavirusa prepustila i titulu prvaka Španije Realu, iako je imala pol poziciju pred nastavak sezone.

Ko će naslediti Abidala i dalje nije poznato, ali se očekuje da u narednim danima bude obelodanjeno.

Nekadašnji francuski reprezentativni levi bek igrao je za Barselonu od 2007. do 2013. godine i osvojio ukupno 15 trofeja, uključujući dve titule u Ligi šampiona i četiri u Primeri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading