PROMENIO MIŠLJENJE: Evo šta sad Kon kaže o povratku publike na srpske stadione!

Autor:

Sport

18.08.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon pričao je o povratku publike na stadione.

RepublikaFoto: Starsport
Protekli večiti derbi

Član Kriznog štaba zbog pandemije koronavirusa u našoj zemlji veruje da publika u nekom trenutku može da se vrati na tribine.

- Fudbalske utakmice mogu da se igraju sa publikom, ali to treba neko da organizuje na bezbedan način i uz poštovanje svih propisa i pravila - kazao je Kon gostujući u jutarnjem programu TV Prve.

Na pitanje da je upravo on apelovao da bi sportski događaji trebalo da se igraju bez publike, odgovorio je:

- Nikad javno nisam rekao da sporstki događaji treba da se igraju bez publike, ali jesam izjavio. Rekao sam to na određenom mestu, ali ne javno. Neko je to preneo i postalo je javno. Stvarno je činjenica i mene ne može da ubedi niko da fudbalski događaji ne mogu da se organizuju sa publikom i da budu bezbedni - izjavio je Kon i objasnio kako bi trebalo da izgledaju utakmice sa publikom u doba koronavirusa:

 

- Znači mora da se ispoštuje distanca, zatim organizovan ulazak i izlazak sa stadiona, to nije nemoguće.

On je govorio i o spornom "večitom" derbiju između Crvene zvezde i Partizana krajem prošle sezone.

- Mi smo u svojim glavama napravili da to nije moguće. Desila se ta jedna utakmica koja je pokazala da mentalno nismo shvatili u kakvoj smo situaciji. Treba da je zaboravimo što pre, ako je to moguće, mada je teško - zaključio je Kon.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading