LALAT PRETI MURINJU: Pobedićemo Totenhem, idemo u Ligu Evrope!

Autor:

Sport

17.08.2020

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Vojvodine Nenad Lalatović bio je veoma zadovoljan posle pobede njegovog tima protiv Mladosti iz Lučana.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Lalatović

- Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a posebno igračima Vojvodine. Mislim da smo pokazali kakav kvalitet imamo i da, kako utakmice odmiču, igramo sve bolje i bolje. Posle prva dva kola sam rekao da nam samo treba malo strpljenja. Prvo kolo ne mogu da prežalim i uvek se vraćam na to, jer taj start je uvek bitan. Međutim, mora se uzeti u obzir to da smo odigrali samo dve prijateljske utakmice, da nismo išli na pripreme, da je bila korona… Da smo odigrali pet-šest prijateljskih utakmica, mi bismo već u prvom kolu bili na nivou na kakvom smo danas. No, ne mogu da se žalim, jer u prva dva kola smo odigrali dva derbija protiv TSC-a i Čukaričkog i oba puta remizirali – kazao je Lalatović.

On smatra da, kako vreme odmiče, crveno-beli igraju sve bolje.

- Na poslednje dve utakmice, dali smo šest golova i primili samo jedan, što znači da smo i efikasni. Ovo je prava Vojvodina, ona koju volim i očekujem, a kakvu očekuju i navijači, uprava kluba, „sedma sila“… Danas sam ponosan na svoje momke i na to kako su odigrali i prvo i drugo poluvreme. Mislim da su golovi postizani iz lepih akcija i da su bili školski. U prvom poluvremenu smo imali dve stopostotne šanse i pogodili dve prečke. Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, mada možda je i Mladost mogla da postigne bar jedan gol. Međutim, ovo je naša apsolutno zaslužena pobeda. U prva četiri kola, Vojvodina nema nijedan poraz. Od 12 mogućih bodova, uzeli smo osam i opet se popeli u onaj gornji deo tabele, gde i pripadamo. Ovakav klub, sa ovakvom tradicijom, navijačima, stadionom i gradom apsolutno zaslužuje da svake godine igra Evropu.

 

 

 

Šef stručnog štaba Vojvodine pohvalio je sudije meča protiv Mladosti.

- Mi nismo klub kome se svira mnogo penala. Ako postižemo golove, postižemo ih iz igre. Neke ekipe imaju možda više penala u poslednjih šest meseci nego Vojvodina za poslednje četiri godine. No, to ne treba da nas zanima i treba da gledamo samo naše dvorište. Sada opet moram da pohvalim sudije, gospodina Jovanovića i njegove saradnike, jer su opet odsudili jednu utakmicu bez greške. Kad imamo suđenje 50:50, svakom timu u ligi možemo da se suprotstavimo i sasvim nam je svejedno da li će to biti Zvezda, Partizan, TSC, Čukarički ili neko drugi.

Prema njegovim rečima, Vojvodina može još više da podigne kvalitet svoje igre.

- Ovo je tim koji je prošle sezone osvojio treće mesto i trofej u onako fenomenalnom finalu, kakvo nije viđeno u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ovaj tim uvek može više, a mogu i ja kao trener. Ako ja mislim za sebe da to mogu, onda moraju i oni. Prostora ima i mislim da za jedno-dva kola, odnosno posle one pauze, sigurno možemo da se dignemo za nekih 10-15 posto. To bi bilo sasvim dovoljno da nastavimo da igramo u ovom ritmu i dajemo golove. Drago mi je što danas nismo primili pogodak .

RepublikaFoto: Starsport

Lalatović se zahvalio navijačima na podršci i istakao da je svestan koliko su privrženi „staroj dami“.

- U prva četiri kola smo dali 10 golova, a primili pet, što je stvarno dobro. To pokazuje da Vojvodina igra lep i ofanzivan fudbal, kakav se dopada navijačima. Bilo mi je drago kada sam video navijače na krovu „Promenade“ i oko stadiona. Čula se pesma i vidi se koliko im je stalo do našeg kluba. Posle utakmice su nas pozdravili pesmom i jako sam srećan kad vidim koliko narod na severu Srbije voli Vojvodinu i koliko svaki Novosađanin živi za svoj klub.

Navijači Vojvodine sigurno sa nestrpljenjem čekaju nastup svog tima u Evropi.

- Voleo bih da smo u prva dva kola dobili neka dva lakša protivnika, pa da malo osetimo tu Evropu. Međutim, veliki klubovi kreću iz trećeg kola, a Vojvodina je veliki klub. Nismo bezveze osvojili taj trofej. Lepo je kad prođete prvo i drugo kolo, a da ni ne igrate, a ja bih voleo da u trećem dobijemo nekog preko koga ćemo ući u četvrto, pa čak i u grupnu fazu Lige Evrope. Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari, a ja verujem da se čuda dešavaju. Ti klubovi jesu bogati, jer eto, možemo da dobijemo i Totenhem, a njihov i naš budžet ne mogu da se porede. Međutim, kad moji momci igraju na ovakvom nivou, u jednoj utakmici je sve moguće. Videli ste i da je Lion izbacio Mančester siti. Imaju onakav budžet, ali je Lion uspeo da pobedi zato što njegovi igrači veruju da mogu da uđu u polufinale Lige šampiona. Tako i ja verujem da mi sa našom Vojvodinom možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading