(VIDEO) SEVILJA KAZNILA MANČESTER: Junajted se ISPROMAŠIVAO, Španci posle preokreta u finalu Lige Evrope

Autor:

Sport

16.08.2020

18:05 >> 21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Andaluzije slavio u Kelnu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luk de Jong slavi gol za 2:1

Fudbaleri Sevilje plasirali su se u finale Lige Evrope pobedom nad Mančester junajtedom od 2:1 posle preokreta, na "Rajn Energi" stadionu u Kelnu.

Engleski tim je poveo već u devetom minutu utakmice, kada je fantastično penal izveo Bruno Fernandeš. Ipak, igrao se 26. minut, kada je Suso posle sjajnog napada Sevilje po levoj strani i oštrog centaršuta Regilona poravnao rezultat. Nakon toga usledila je opšta ofanziva "crvenih đavola", ali je nisu materijalizovali, pa je Luk de Jong golom u 78. minutu odveo Sevilju u veliko finale.

Ipak, igrač utakmice nije De Jong koji je doneo pobedu Špancima, već golman ekipe Hulena Lopetegija, Bono. Početkom drugog poluvremena, Marokanac je u roku od osam minuta imao pet izvrsnih intervencija koje su sprečile Junajted da povede. Osim toga, takođe je i u ostatku meča u nekoliko navrata bio na visini zadatka.

Sevilja će u finalu, koje je zakazano za petak, 21. avgust, odmeriti snage sa boljim iz drugog polufinala u kom se sastaju favorizovani milanski Inter i ukrajinski Šahtjor. Utakmica za trofej će takođe biti odigrana u Kelnu.

Sevilja - Mančester junajted 2:1 (1:1)

/Suso 26, De Jong 78 - Bruno Fernandeš p. 9/

DRUGO POLUVREME

Kraj - Sevilja je u finalu! Španski tim je slavio sa 2:1 posle preokreta!

 

90+4. minut - Junajted napada, ali bez prave šanse.

90. minut - Igraće se još šest minuta.

87. minut - Nemanja Gudelj je ušao u igru umesto Đordana.

 

86. minut - Žuti karton je dobio Hari Megvajer zbog faula i Munir El Hadadi zato što je tražio karton za kapitena Mančestera.

85. minut - Fudbaleri Mančestera traže penal, ali Brihu javljaju pomoćnici iz VAR sobe da nema govora o tome.

78. minut - GOOOOOL! Sevilja vodi 2:1! Centrirao je sa desne strane Hesus Navas, a Luk de Jong je ostavljen sam na petercu i nije mu bilo teško da savlada De Heu.

 

77. minut - Šutirao je Grinvud sa 20-ak metara, ali je Bono još jednom bio siguran.

74. minut - Traže penal fudbaleri Sevilje zbog igranja rukom Bruna Fernandeša, ali Feliks Brih tvrdi da su mu iz VAr sobe javili da od toga nema ništa.

67. minut - Žuti karton dobio je Markus Rašford zbog protesta kod sudije Briha.

61. minut - Potpuno neočekivano, došlo je do naglog pada tempa posle ubitačnih napada Mančestera.

53. minut - Šta radi ovaj čovek?! Ponovo je Bono zaustavio pokušaj engleskog velikana.

 

53. minut - Fudbaleri Junajteda mogu da proklinju dan kada je Bono stigao u Sevilju! Još jedna izvrsna intervencija Bonoa, koji je sada zaustavio Marsijala.

 

50. minut - Gol Sevilje "visi u vazduhu". Fernandeš je šutirao sa deset metara, ali je kompletna odbrana španskog tima uletela u blok.

49. minut - Golman Bono izrasta u junaka meča. Marsijal je bio u odličnoj prilici, ali je čuvar mreže Sevilje sjajno reagovao.

46. minut - Bruno Fernandeš je spolio sa golom Grinvuda, ali mladi napadač "crvenih đavola" nije uspeo da nadmudri odličnog golmana Bona.

46. minut - Utakmica je nastavljena. Lopetegi i Solskjer nisu napravili nijednu izmenu.

 

PRVO POLUVREME

Poluvreme - Prvih 45 minuta završeno je rezultatom 1:1!

 

45+1. minut - Pravu bombu je uputio Bruno Fernandeš ka golu Sevilje, ali je Bono izvrsno intervenisao.

45. minut - Šutirao je Rašford iz solidne pozicije, ali prilično neprecizno.

44. minut - Sporiji tempo u završnici poluvremena.

 

39. minut - Pravi projektil uputio je Rašford iz slobodnog uudarca, ali je Bono krajnjim naporima uspeo da zaustavi taj pokušaj.

33. minut - Odlična akcija Junajteda završena je udarcem Marsijala preko gola.

26. minut - GOOOOOL! Sevilja dolazi do izjednačenja 1:1! Odlično je po levoj strani prošao Regilon, zatim je ubacio oštru loptu u srce šesnaesterca, a tu je Suso bio neumoljiv i preciznim udarcem je zatresao mrežu De Hee.

 

22. minut - Dijego Karlos je dobio žuti karton zbog faula nad Marsijalom. Feliks Brih mu je oprostio start kod penala, ali ne i ovaj.

17. minut - Žuti karton je dobio Brendon Vilijams zbog oštrog starta.

16. minut - Šutirao je Lukas Okampos sa leve strane, ali je David De Hea bio odlično postavljen.

14. minut - Velika šansa za Engleze odlazi u nepovrat. Fred je bio u odličnoj situaciji, ali je šutirao zamalo neprecizno.

 

9. minut - GOOOOOL! Junajted vodi 1:0! Bruno Fernandeš je poslao loptu pod prečku i golman Sevilje Bono nije imao šanse.

 

7. minut - Penal za Mančester! Entoni Marsijal je sjajno proigrao Markusa Rašforda, ovaj je šutirao u golmana, ali je Feliks Brih pokazao na belu tačku jer je Engleza "pokupio" Dijego Karlos.

1. minut - Utakmica je počela.

 

 

Sevilja - Mančester junajted

 

Vremenski uslovi u Kelnu su trenutno sjajni za igru.

 

Nemanja Gudelj i Nemanja Matić su ostali na klupama za rezerve, pa će šansu čekati kao džokeri svojih trenera, Hulena Lopetegija i Olea Gunara Solskjera.

 

 

 

 

 

Sevilja - Mančester junajted

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading