PARTIZANOV JAPANAC ŠOKIRAN: Asano ne može da veruje kakve se stvari dešavaju u srpskom fudbalu!

Autor:

Sport

16.08.2020

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik u Surdulici sa 2:0 u 4. kolu Linglong Superlige Srbije. Jedan od junaka trećeg ovosezonskog trijumfa crno-belih bio je Takuma Asano.

RepublikaFoto: Starsport
Japanac igra sjajno na startu sezone... Takuma Asano na meču sa Radnikom iz Surdulice

Posle lošeg prvog poluvremena, Partizan je u nastavku postigao dva gola. Upravo je Jaapanac doneo preko potrebnu prednost Miloševićevom timu.

- Odjednom se sva kiša sručila iznad Surdulice, bilo je nemoguće igrati. Loše smo igrali u prvom poluvremenu, u drugom uspeli da postavimo našu prepoznatljiviju igru.

Dobru rolu su imali rezervisti Đorđe Ivanović i Denis Stojković.

- Mi smo svi starteri i svi klupa, tim koji je stalno zajedno. Zavisi samo ko je kad i koliko spreman psihički, kako otvorimo utakmicu, kako se postavi protivnik. Nije fudbal video igrica. Ni u njoj nije lako pobediti, kamoli ako imate naspram sebe ljude i ne znate kako će izgledati sami tok utakmice. Veoma mi je drago što je Denis ušao u igru i što mi je asistirao. Dobar je igrač i ako nastavi da radi dobro na treninzima dosta će nam pomoć - ističe Asano.

 

Asano je gol protiv Radnika postigao grudima.

- Procenio sam u trenutku da na taj način mogu najbolje da smirim loptu i pošaljem je u gol što se ispostavilo dobrim potezom. Bitno je da Partizan pobeđuje, rezultat je manje važan.

Japanac je pre nešto više od godinu dana stigao u Partizan iz Arsenala. Ipak, Asano i dalje ne može da razume neke stvari koje okružuju crno-bele i srpski fudbal.

- Za mene, kao nekog ko dolazi iz sasvim drugačije kulture, dešavanja i reakcije u srpskom fudbalu su i dalje na nivou šoka. Pokušavam s jedne strane razumem, ali ne shvatam zašto su svi na klupi besni i ljuti kad odmah ne damo gol? Ta nervoza i ljutnja se prenosi i na svlačionicu na poluvremenu i bude zaista ogroman pritisak. Pomislim: „Momci, imamo drugo poluvreme, uspećemo, popravićemo, samo mirno i pozitivno“. Pokušavaju da mi objasne da ste vi temparamentan narod, da je kod vas tako, da mora stalno da je napeto, tenzija. Našalimo se nekad da bismo mogli da unesemo i probamo neku tehniku iz Japana, kao martial arts. Najvažnije je da prenosimo jedni drugima pozitivne misli i pozitivnu energiju i onda se to vraća….To je zakon prirode.

RepublikaFoto: Starsport

Cilj je jasan, da se titula vrati u Humsku ulicu.

- Partizan ima potencijal da se bori za titulu. Važno je da smo ostavili sve što je bil, idemo dalje. Spremam se za nove utakmice, nama nije dozvoljeno da izgubimo i to je neprekidna borba - zaključio je Asano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading