GVARDIOLA I GRAĐANI NA KOLENIMA: Fantastični Lion nokautirao Siti i zakazao polufinalni megdan sa Bajernom!

Autor:

Sport

15.08.2020

18:00 >> 21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liona savladali su sa 3:1 Mančester siti u poslednjem četvrtfinalnom meču Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera Liona

Posle šampiona Italije savladali su i vicešampiona Engleske i u polufinalu će igrati protiv šampiona Nemačke Bajerna iz Minhena.

Siti je odmah na startu utakmice imao dobru šansu.

Sterling je prošao po levoj strani, došao do peterca, gde je pokušao da odloži loptu za Žesusa, ali je dobro reagovala odbrana Liona.

Siti je imao inicijativu u prvih 15 minuta, ali je onda Lion imao više loptu u svom posedu.

Francuzi do prednosti stižu u 24. minutu. 

Dobro se kretao Toko Ekambi u napadu, ubacio se u prostor u pravom trenutku, a lopta se odbila do Maksa Kornea, koji postiže pogodak sa 20 metara. Ederson je izašao skoro na ivicu kaznenog prostora, pa je to Korneu olakšalo da postigne gol.

To mu je bio četvrti gol protiv Sitija u trećem meču protiv mančesterskog rivala, a ukupno šesti u Ligi šampiona u karijeri.

Siti je zaigrao bolje posle primljenog gola i do kraja poluvremena imao je nekoliko dobrih prilika. 

De Brujne je dva puta iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane, gađao pravo u Lopesa, koji se istakao u još dva navrata. Posle sjajnog poteza Sterlinga, koji se ušetao u peterac, Rodri je šutirao sa desetak metara, ali slabo i po sredini.

Sterling je pred kraj prvog poluvremena izašao 1 na 1 sa Lopezom, posle sjajne duge lopte De Brujnea, ali mu je golman zatvorio bliži ugao i odbrani udarac.

U drugom poluvremenu je ponovo De Brujne pokušao iz slobodnog udarca, ovog puta sa 25 metara. Lopez je zabeležio i petu odbranu na meču. Gol je visio u vazduhu i Siti je u 69. minutu stigao do izjednačenja.

Sterling je sjajno primirio loptu posle dobrog dodavanja, izbacio je Denajera iz igre u šesnaestercu, odložio loptu za De Brujnea, koji sa ivice kaznenog prostora pogađa donji desni ugao.

A onda u 79. minutu šok za Siti. Loptu prostor dobio je Dembele, a njegov saigrač bio je u ofsajdu i bio je bliži lopti. Međutim, propustio je loptu kroz noge i automatski izbegao ofsajd, loptu je uzeo Dembele i kroz noge Edersona je smestio u mrežu za vođstvo Liona.

Nedugo posle primljenog gola Siti je imao neverovatnu šansu da izjednači. Igrao se 86. minut, Žesus je lepo proigrao Sterlinga, a ovaj je promašio prazan gol sa samo nekoliko metara.

Minut kasnije stiže ogromna kazna.  Auar je šutirao, Ederson loše odbranio, a odbitak je iskoristio Dembele i postavio konačnih 3:1 i odveo Lion u veliko polufinale.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

MANČESTER SITI - LION 1:3 (0:1)

II POLUVREME

KRAAAJ MEČA. ČUDO U LISABONU, LION JE U FINALU POSLE POBEDE OD 3:1 NAD MOĆNIM SITIJEM.

90 +5. minut - Još jednom neprecizan Sterling. 

90 +4. minut - De Brujne ponovo neprecizan iz slobodnog udarca, odbranio je još jednom Lopez, u nastavku Voker glavom šalje loptu pored gola

90. minut - Igra se pet minuta nadoknade.

87. minut - GOOOOL - Lion ima ogromnih 3:1. Auar je šutirao, Ederson loše odbranio, a odbitak je iskoristio Dembele i povisio na 3:1. 

86. minut - Pa, neverovatno. Žesus je prelepo proigrao Sterlinga, a Englez je sa pet metara promašio prazan gol. Prosto....

79. minut - GOOOOL - Lion vodi sa 2:1. Sjajna kontra Liona, koju je krunisao golom Dembele. Ponovo je situacija bila na ivici, pa je VAR morao da deluje i potvrdi da je gol regularan.

77. minut - Velika šansa za Siti. Sterling je maestralno uposlio Žesusa, ali je Brazilac očajno šutirao iz veoma izgledne pozicije.

76. minut - Nekontrolisan pokušaj Žesusa.

75. minut - Dve izmene u Lionu, izlaze Duboa i Depaj, ulaze Tete i Musa Dembele.

73. minut - Fenomenalna solo akcija Žesusa i još bolja odbrana Lopeza. Sve opasniji fudbaleri Sitija.

69. minut - GOOOOL - Siti je izjednačio na 1:1. Sjajna akcija Građana, Sterling je perfketno lomio po levoj strani i precizno uposlio De Brujnea koji je majstorski savladao, ovog puta nemoćnog Lopeza.

66. minut - De Brujne iz izgledne pozicije šalje loptu na tribine. Loš slobodnjak Belgijanca.

63. minut - Marsal je pokušao iz velike daljine, lagana odbrana Edersona.

60. minut - Ponovo je tukao De Brujne i ponovo je Lopez odbranio, peta odbrana golmana Liona.

58. minut - Požuteo je i Rodri zbog oštrog starta, 13 javna opomena za njega u sezoni, što je više od bilo kog fudbalera Sitija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

56. minut - Marez menja Fernandinja. Ofanziva Gvardiole.

55. minut - Siti napada, ali bez opasnih šansi.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme.

I POLUVREME

POLUVREME: Lion posle prvih 45 minuta vodi sa 1:0 golom Kornea.

45 + 1. minut - Fenomenalan pas De Brujnea, Sterling se našao u velikoj šansi, ipak golman Liona još jednom fantastičan.

43. minut - Sjajno je promešao odbranu Liona Sterling i uposlio Rodrija, ali je ovaj slabo šutirao iz izgledne pozicije, pa je Lopez ukrotio još jedan udarac. Najbolja šansa za Siti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

39. minut - De Brujne opasno tuče iskosa iz slobodnjaka, Lopez veoma sigurno boksuje loptu.

31. minut - Prva opasna situacija pred golom Liona, Lopez je dva put sjajno intervenisao ispred Gindogana.

 

 

29. minut - Ouar je provozao Fernandinja, a ovaj ga faulirao i dobio žuti karton.

24. minut - GOOOOL - Lion vodi sa 1:0. Posle duge lopte do Ekambija, gol je postigao Maks Korne posle odbitka, pošto je Ederson izašao daleko od svog gola. Ekambi je bio u liniji sa Vokerom, a pomoćnici i VAR doneli su sjajnu odluku, pa je gol priznat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

18. minut - Dosadna i previše oprezna utakmica u Lisabonu.

10. minut - Opasan udarac Marsala, Ederson rutinski interveniše.

5. minut - Osim jednog veoma dobrog napada Sitija, bez šansi na startu meča.

1. minut - Krenula je utakmica u Lisabonu!

UVOD

20:30 - 

 

20.00 - Poznati su sastavi timova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading