PEO SAM SE NA SRPSKU CRKVU: Albanac koji je upravljao dronom u Humskoj LIKUJE, ali se zbog jedne stvari i POKAJAO

Autor:

Sport

14.08.2020

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ismail Morina je isključivi krivac za incidente od pre šest godina.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Mitrović obara dron u Humskoj

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije našle su se u istoj grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a međusobna utakmica u Humskoj ostaće zauvek zapamćena. Naime, tada se na stadionu Partizana dogodio veliki incident kada je dron sa zastavom "Velike Albanije" nadleteo teren.

Srpski fudbaleri su pokušavali da obore letilicu, što to je na kraju pošlo za rukom Stefanu Mitroviću. Ipak, to je bio okidač za nemile scene koje su usledile, pa je utakmica ubrzo prekinuta i nikada nije ni završena.

Kasnije je pronađen i glavni krivac za ceo incident, a u pitanju je bio Albanac Ismail Morina. On je zbog toga osuđen na tri godine kućnog pritvora, a magazin "Nedeljnik" je ekskluzivno priredio deo knjige Džejmsa Montagija "1321: Among the Ultras", u kojoj ovaj engleski novinar donosi priču o Albancu koji je kontrolisao dron na meču Srbije i Albanije.

 

 

 

Bilo je toliko priča i teorija zavere o ovom incidnetu, ali jedina prava istina je ta da je Morina želeo da učini patriotski čin i da se osveti srpskim huliganima za paljenje zastave u Đenovi.

- Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave - rekao je Morina, a preneo je Montagi.

 

 

Ipak, Morina je istakao da se kaje zbog jedne stavri.

- Kajem se zbog jedne jedine stvari: što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je. Tražim oproštaj što sam se popeo na crkvu. A ostalo? Osećam samo ponos. Sve je to bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje - poručio je Albanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading