Ko je Julijan Nagelsman? Najmlađi trener u istoriji LŠ koji je odbio Real i nokautirao Simeonea!

Autor:

Sport

14.08.2020

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan uspeh u svojoj mladoj trenerskoj karijeri napravio je Julijan Nagelsman, odveo je Lajpcig u polufinale Lige šampiona, a tek su mu 33 godine! U osmini finala je izbacio Žoze Murinja, u četvrtfinalu Dijega Simeonea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Julijan Nagelsman

Karijeru profesionalnog fudbalera je sprečila povreda. Kao talentovani tinejdžer, defanzivac Minhena 1860, morao je da se izbori sa činjenicom da koleno ne može da izdrži napore koje podrazumeva profesionalni trening, ali su se Nemcu otvorile nove mogućnosti.

Nagelsman je fudbalski genije kakav se retko rađa, zbog čega je svojevremeno dobio nadimak "Mini-Murinjo."

Sa 28 godina dobio je prvi ugovor u bundesligašu Hofenhajmu, i od tada je samo nizao uspehe i razvijao se kao trener.

Red Bul mu je došao kao nadogradnja i logičan korak napred u karijeri, a nije mnogo čekao da odvede ekipu na dve utakmice od osvajanja najvrednijeg pehara.

Zanimljivo je da je Nagelsman mlađi od nekolicine najvećih fudbalskih zvezda poput Ronalda, Mesija, Suareza, Vardija, Pikeea...

Takođe je zanimljivo da je prvi trener koji je eliminisao Dijega Simeonea u nokaut fazi Lige šampiona bez Kristijana Ronalda u timu! Čolo je do sinoć ispadao samo od Real Madrida i Juventusa koji su bili predvođeni Portugalcem koji je stariji od neverovatnog Negelsmana!

A ono čime još može da se pohvali mladi trener je da je sa 31-om godinom odbio Real Madrid!

 

- Normalno je da kada vas Real pozove dobro razmislite o tome. U prvi mah bio sam iznenađen, vagao sam šta da uradim, ali nisam osećao da je to dobar put. Želeo sam da napredujem kao trener, a u Realu nema vremena za tako nešto. Nemate priliku da postanete bolji stručnjak, jer morate da budete već najbolji. Ja to nisam, mada mogu da priznam da u budućnosti želim da budem. Ako odete u Real ili Barselonu, navijači, mediji i uprave vam ne ostavljaju vremena, traže se samo pobede, titule... Ako ne pobedite, ne možete da kažete kako ste mladi i kako još rastete kao stručnjak- objasnio je tada Nagelsman.

Nema mnogo vremena za odmor, jer "cikove" uskoro čeka izazov kakav dosad nisu imali, sudar sa  Nejmarom i Embapeom u polufinalu Lige šampiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading