VLADICA, GOSPODIN KAKAV SE NE RAĐA: Zvezdine legende se emotivnim rečima oprostili od čoveka koji je Zvezdu odveo na krov sveta!

Autor: Marija Stefanović

Sport

12.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni trener Vladimir Popović (85) preminuo je u ponedeljak uveče u porodičnom domu u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Vladica Popović

Kao šef struke, odveo je Crvenu zvezdu do titule prvaka sveta u Tokiju 1991. pobedom protiv čileanskog tima Kolo-kolo (3:0), neposredno pošto je seo na klupu, a osim na Marakani, veliki trag ostavio je širom planete.

PRAVI GOSPODIN

Pre sedanja na klupu u Ljutice Bogdana, Popović je radio u Kolumbiji, a koliko je ime stekao, govori činjenica da je smeo da odbije ponudu čuvenog narko-bosa Pabla Eskobara da preuzme Atletiko nacional iz Medeljina. Po trofejima koje je osvajao na svim meridijanima, kao igrač sa Zvezdom, a posle i sa drugim ekipama, i kao šef struke, Vladicu će svi pamtiti.

Bivši fudbaler Vladimir Jugović (50), koji je pod vođstvom Popovića proglašen najboljim igračem finalnog meča Interkontinentalnog kupa, kaže za Srpski telegraf da nikada neće zaboraviti nekadašnjeg trenera.

 

- Otišla je velika legenda i pravi gospodin, koji je živeo za crveno-bele. Od njega sam dosta naučio, a posebno kako se voli naša Zvezda. Period kada smo osvojili trofej u Tokiju nikada neću zaboraviti. Vladica je bio neverovatno smiren, pomogao nam je da ne poletimo posle svakog gola i da osvojimo trofej - priča Jugović.

UZOR SVIMA

Nekadašnji čelnik crveno-belih Vladimir Cvetković (79), koji je Popovića doveo na klupu kluba sa Marakane, veoma je potresen zbog smrti fudbalske legende.

- Nisam znao da je preminuo, sada ste me veoma rastužili. Takav čovek se ne rađa dva puta. Sarađivali smo, a bili smo i veliki prijatelji, pa čak i rođaci. Njegov sin Miša oženio se mojom rođakom. Tačno je da je imao lepe godine i da život ide dalje, ali Vladica je stvarno bio svima uzor - poručuje Cvetković.

Komemoracija povodom smrti legende Zvezde održaće se sutra od 10 časova u medija centru FK Crvena zvezda, a sahrana će biti od 12.30 na Novom groblju u Beogradu.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

Ljupko: Nedostajaće nam svima

Vest o Popovićevoj smrti zatekla je i Ljupka Petrovića. Iskusni trener se priseća kako je u Vladici video potencijal za svog naslednika na klupi Zvezde posle osvajanja Kupa šampiona u maju 1991.

- Kada me je Džaja pitao ko bi mogao da me nasledi, preporučio sam mu Popovića. Mene je naš Vladica, kao zvezdaš, "kupio" prilikom jednih priprema u Sloveniji, gde je bio sa Borcem iz Banjaluke. Pristao je da ostanu tri dana duže da bi igrali sa nama jer nam je to puno značilo. Vladica je bio veliki čovek, nedostajaće nam svima - kaže Ljupko.

LIČNA KARTA

Ime i prezime:  Vladica Popović

Datum rođenja:  17. mart 1935.

Pozicija: Vezista

Klubovi (kao igrač): Crvena zvezda, Štutgart, Štutgart kikers, Deportivo Kanarias

Klubovi (kao trener): Portugal, Deportivo Italija, Independijente, Atletiko, Deportivo Kali, Napredak, Trepča, Peru, Miljonarios, Karakas

Trofeji (kao igrač): Prvenstvo Jugoslavije 5, Kup Jugoslavije 3, srebro na OI 1956.

Trofeji (kao trener): Prvenstvo Kolumbije 3, Druga liga Jugoslavije 1978, Interkontinentalni kup (1991), Prva liga Jugoslavije 1992.

RepublikaFoto: e-stock/M. RODIĆ

​Dragan Džajić

- Kada sam došao na Marakanu, Vladica je bio kapiten i svi smo ga veoma poštovali. On je ceo život posvetio crveno-belima i Zvezda mu je uvek bila na prvom mestu. Danas je tužan dan za srpski sport jer je otišla istinska legenda i pravi čovek

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading