(VIDEO) POZNATI SVI POLUFINALISTI LE: Poker Šahtjora, Okampos SRUŠIO Vulvse!

Autor:

Sport

11.08.2020

18:06 >> 21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nemačkoj se igraju susreti četvrtfinala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje igrača Šahtjora

Fudbaleri Šahtjora i Sevilje obezbedili su plasman u polufinale Lige Evrope. Ukrajinci su nadigrali Bazel sa 4:1(2:0), dok je Sevilja golom Lukasa Okamposa u 88. minutu slomila otpor Vulvsa i upisala minimalan trijumf.

Klub iz Donjecka je odigrao sjajno od prvog do poslednje zvižduka glavnog arbitra Majkla Olivera. Šahtjor je idealno otvorio meč pogotkom Žuniora Moraiša u drugom minutu, a već u 22. Tajson je duplirao vođstvo. Drugo poluvreme su nastavili u istom stilu, pogodio je Alan Patrik iz penala, pa Dodo, a počasni pogodak za Švajcarce delo je holandskog napadača Rikija Van Volsvinkela u drugom minutu sudijske nadoknade.

Sevilja i Vulverhempton su odigrali izuzetno tvrd meč u Duizburgu. Englezi se promašili penal u 13. minutu koji je izborio Adama Traore. Najstrožu kaznu očajno je izveo napadač Himenez, pa je golman Andalužana Bunu uspeo da intrveniše.

Od tada je Sevilja preuzela konce igre. Ređale su se šanse, ali i odlične odbrane Ruija Patricija, sve do same završnice i pomenutog pogotka Okamposa.

U polufinalu Lige Evrope sastaće se Mančester junajted - Sevilja i Inter - Šahtjor.

 

Kraj utakmica, Sevilja i Šahtjor su u polufinalu Lige Evrope

90+2. minut - Riki Van Volfsvinkel postiže počasni gol za Bazel na "Veltins Areni".
88. minut - Šahtjor pogađa i četvrti put, strelac je Dodo, na asistenciju Tetea, Ukrajinci su "overili" vizu za polufinale. U istom minutu Okampos je doveo Sevilju u vođstvo, nakon 13. kornera koji su izveli Španci.
 
 
 
84. minut - Polako ulazimo u samu završnicuutakmica, Šahtjor na pragu polufinalnog dvoboja sa Interom, sve izvesniji produžeci u Duizburgu.
77. minut - Argentinski vezista Ever Banega pokušao je iz slobodnog udarca sa nekih 20-ak metara, ali je portugalski čuvar mreže još jednom paradom zadržao "nulu" u Duizburgu.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ever Banega uklizava Traoreu

74. minut - Janik Maršand, fudbaler Bazela, je skrivio penal koji je realizovao Alan Patrik čime je doneo ogromnih 3:0 za Ukrajince pred finiš utakmice.

70. minut - Bez promena rezultata i velikih šansi na oba terena
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Golman Bazela Đorđe Nikolić posle odbrane na meču protiv Šahtjora

63. minut - Glavni arbitar Majkl Oliver konsultovao je VAR tehnologiju, Bazel je tražio penal, ali je Britanac pokazao da se igra nastavi.

62. minut - Nova odlična šansa za petostrukog osvajača drugog po rangu evropskog takmičenja. En-Neziri je izašao sam pred portugalskog golmana, ali mu je defanzivac Vulverhemptona Koadi zasmetao u odsudnom trenutku. Marokanac je uspao da uputi udarac, ali je Rui Patrisio ipak intrvenisao.

 

 

58. minut - Najveća šansa za Sevilju na dosadašnjem toku meča. Hesus Navas je uposlio Okamposa, koji nije dobro završio akciju. Usledio je korner za Andalužane, nakon koga je pokušao Regelon, ali neprecizno. I dalje bez golova u Duizburgu.

 

 

50. minut - Uspavanka na startu drugog dela mečeva u Nemačkoj.

46. minut - Počela su druga poluvremena

 

 

Prva poluvremena su okončana, Šahtjor vodi 2:0, bez golova na meču Vulverhempton - Sevilja

45. minut - Kraj prvog poluvremena.

40. minut - Zanimljiv podatak u broju dodavanja. Sevilja je kompletirala 316 uspešnih pasova, a Englezi tek 90. Sa druge strane, Antonio iz Šahtjora je pogodio prečku, pa je ostalo 2:0 za ukrajinskog predstavnika.

37. minut - Sve bolja igra Sevilje koja je preuzela posed lopte. Lukas Okampos je pokušao karakterističnim udarcem u dalji ugao sa leve strane, ali je lopta završila pored desne stative koji brani Rui Patrisio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trk Adame Traorea (Vulverhempton) i Lukasa Okamposa (Sevilja)

30. minut - Tajson je imao veliku šansu za 3:0, ali je naš golman Đorđe Nikolić sprečio rezultatsku katastrofu Bazela već u prvom poluvremenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Vulvs - Sevilja

22. minut - GOOOOL! Tajson je duplirao vođstvo Šahtjora, koji je već na polovini prvog dela meča stekao ozbiljnu zalihu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tajson trese mrežu Bazela

 

18. minut - Posle burnog starta na oba terena u Nemačkoj, ušlo se u nešto mirniji period igre. Švajcarci su propustili dve dobre prilike da izjednači rezultat, Vulvsi i Sevilja u egalu nakon promašenog jedanaesterca.

 

 

11. minut - Dijego Karlos je napravio penal nad Adamom Traoreom, ali je Raul Himenez minut kasnije očajno izveo najstrožu kaznu, pa je Bunu uspeo da odbrani.

 

 

 

4. minut - Stopostotnu šansu propustio je Bazel da ekspresno izjednači. Artur je pucao glavom, ali zamalo neprecizno.

2. minut - GOOOOOL! Šahtjor je poveo već u drugom minutu golom Žuniora Moraiša, kome je asistirao Marlos. Sjajn start ukrajinskog tima.

 

 

1. minut - Utakmice su počele

 

 

 

 

Šahtjor - Bazel

 

 

 

Vulverhempton - Sevilja

 

 

 

 

 

Šahtjor - Bazel

 

 

 

Vulverhempton - Sevilja

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading