Kako je svetski šampion odbio Pabla Eskobara: Pogledao sam ga u oči, skupio sam hrabrost...

Autor: danas.rs

Sport

11.08.2020

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 86. godini preminuo Vladimir Vladica Popović, legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Vladica Popović

U dresu Crvene zvezde je odigrao 499 utakmica, a bio je trener tima koji je 8. decembra 1991. godine predvodio crveno-bele do titule prvaka sveta u Tokiju.

Zvezda je tada savladala Kolo Kolo 3:0 i još jednom se upisala u istorijske knjige. Ipak, zanimljiva je bila i anegdota koju je Vladica Popović nedavno ispričao, prisećajući se na trenerske dane u Kolumbiji.

Popović je igračku karijeru završio u Venecueli, a potom se preselio u susednu Kolumbiju.

Tri puta, vodeći tri različita kluba, bio je šampion te južnoameričke države, a sjajni rezultati nisu promakli Pablu Eskobaru, čuvenom narko-bosu koji je voleo fudbal.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

- U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule sa klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medeljina (Atletiko Nacional) i Kalija (Deportivo)... Jednom me je na razgovor pozvao Pablo Eskobar- počeo je Popović u intervjuu za "Danas".

 

- Svi su već tada znali ko je on i to je bio poziv koji ne smeš da odbiješ. Odveo me je u svoju vilu i želeo da me impresionira tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio mi je da postanem trener njegovog kluba iz Medeljina, ali sam ja to odmah odbio- prisećao se Popović.

- Znao sam da takvom čoveku ne smem da kažem da ću da razmislim, jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči sa iste razdaljine kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i rekao: "Hvala, ali ja to ne mogu". Tražio je da ne odbijam odmah, pričao da će napraviti zabavu u svojoj vili sa najlepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god para želim... Međutim, znao sam da ne smem u tako nešto da uđem. Ako me pitate da li sam se uplašio kada sam ga odbio, neću vas lagati. I sad mi kolena klecaju kad se setim, ali zato i sada znam da sam doneo jedinu ispravnu odluku u tom trenutku- prisetio se Vladica Popović u razgovoru za list Danas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading