KOPENHAGEN TVRD ORAH: Junajted posle teške muke i Brunovog penala do polufinala!

Autor:

Sport

10.08.2020

18:03 >> 21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester junajteda drugi su polufinalisti Lige Evrope. Engleski velikan je savladao Kopenhagen posle produžetaka sa 1:0!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester junajteda

Junajted je opravdao ulogu favorita, ali daleko teže nego što se to očekivalo. Ekipa Kopenhagena pokazala je da se nije slučajno našla među najboljih osam timova u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju.

Favorizovani Junajted je bolje otvorio meč, ali je Kopenhagen veoma brzo odgovorio i zapretio.

Za samo dva minuta Danci su stvorili dve izvanredne prilike, ali sus Megvajer i Vilijams u poslednjim trenucima uspeli da se ispruže i da izblokiraju udarce.

U 22. minutu je viđena zbunjujuća situacija kada se mislilo da je sudija Turpan svirao penal za "đavole", ali je na kraju, uz pomoć VAR sobe, dosuđen ofsajd.

Drugom polovinom prvog poluvremena Juntajted je preuzeo inicijativu i u 45. minutu preko Grinvuda došao do vođstva.

Krenulo je slavlje na jednoj, a razočaranje na drugoj strani, ali je ubrzo reagovao Turpan i rekao da mu je VAR soba javila da je mladi Englez bio u ofsajdu.

Prva velika prilika u drugom poluvremenu viđena je u 57. minutu. Grinvud je odlično šutirao i za "dlaku" ostao bez gola, pošto je pogodio stativu. Na njegovu loptu je natrčao Rašford, koji ju je smestio u gol, ali je bio u evidentnom ofsajdu.

Od 60. minuta ušlo se u opasniji ritam i viđen je veliki broj prilika. Fernandeš je u nekoliko navrata šutirao izuzetno jako i precizno, ali do gola nije mogao U 63. minutu pogodio je stativu, a u 68. mu je Jonson odbranio. I Kopenhagen je imao svoje prilike koje je prevashodno stvarao putem kontranapada, ali im je nedostajao završni pas, kao i sama završnica.

Solskjer je u 70. minutu ubacio Nemanju Matića i time doneo mirnoću na sredini terena, ali ono što je njegovom timu nedostajalo bila je završnica, odnosno završni pas.

 

Jonson je nastavio da briljira, ali je uvek imao dosta vremena da se namesti jer igrači iz Mančestera nisu uspevali timskom akcijom da dođu do gola, već su isključivo šutirali sa distance.

Jednu od najboljih šansi na celoj utakmici "đavoli" su imali u 91. minutu posle fenomenalnog prodora Marsijala, koji je, kada je trebalo da doda ili šutira, uprskao stvari.

Kopenhagen je izdržao i otišlo se u produžetke, ali su tada ostali bez "gasa".

Već u 95. minutu viđen je najveći Junajtedov adut ove sezone – jedanaesterac.

Marsijal je oboren u kaznenom prostoru Kopenhagena posle rvačkog starta Bjelanda, a sudija je imao lak zadatak. Loptu je na belu tačku stavio Fernandeš koji ne promašuje jedanaesterce.

Od tog trenutka pa sve do kraja i prvog i drugog produžetka Kopenhagen je bio neprepoznatljiv, a engleski klub je mogao barem do još jednog gola.

Rešale su se prilike, pretio je i rezervista Mata, ali je briljatni Karl-Johan Jonson uspevao da odbrani sve što je dolazilo pred njega.

 

U drugom produžetku Junajted je uglavnom kružio sa loptom oko terena, nije previše rizikovao, a Danci nisu imali snage da izvrše presing i dođu do lopte.

U polufinalu Lige Evrope Mančester junajted će se sastati sa boljim iz duela Vulverhempton – Sevilja (utorak, 21.00).

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

INTER - BAJER LEVERKUZEN 2:1

MANČESTER JUNAJTED - KOPENHAGEN 1:0

II PRODUŽETAK

120 +2. minut - KRAJ MEČA, JUNAJTED JE SLAVIO SA 1:0 I PROŠAO U POLUFINALE.

116. minut - Sve opasniji napadi Kopenhagena.

112. minut - Junajted iskusno čuva prednost, jalovi napadi Kopenhagena. Lingard menja Rašforda.

106. minut - Krenuo je i drugi produžetak.

I PRODUŽETAK

105. minut - Kraj prvog produžetka, Junajted je imao tri velike šanse u nadoknadi vremena, ali nije uspeo da stekne kapitalnu prednost.

103. minut - Još jedan opasan napad Junajteda, Matić je sjajno preneo loptu do šesnaesterca Kopenhagena, u nastavku akcije Mata ponovo neprecizan.

98. minut - Posle sjajnog soloprodora Marsijala veliku šansu propustio je Mata!

95. minut - GOOOOL - Junajted vodi sa 1:0. Bruno je rutinski iznudio najstrožu kaznu i doneo prednost Junajtedu.

93. minut - Junajted je furiozno krenuo, propustio je nekoliko prilika, a onda i iznudio penal. Bjeland je nespretno faulirao Marsijala!

II POLUVREME

Kraj meča između Junajteda i Kopenhagena, ostalo je 0:0, pa će se igrati produžeci.

90 + 7. minut - Kraj utakmice, Inter je prvi polufinalista. Lige Evrope, pošto je slavio sa 2:1 protiv Bajer Leverkuzena.

90. minut - Nadoknada vremena na obe utakmice.

79. minut - Dobar napad Leverkuzena, ali je propala još jedna šansa.

70. minut - Vremena sve manje, Inter vodi, a nula je u duelu Junajteda i Kopenhagena.

66. minut - Nekoliko opasnih napada Intera, Hradecki čuva Lever u životu. Na drugoj utakmici, ogromna šansa za Kopenhagen, ali je Baji sjajno izblokirao udarac Danaca. U međuvremenu ušao je i Matić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

61. minut - Lepa šansa za Kopenhagen, ali je Vind loše šutirao, pa je Romero uspeo da ukroti loptu. U narednom napadu stativa Fernandeša.

57. minut - Lingard je lepo šutira i pogodio stativu, Rašford je zatim poslao loptu u praznu mrežu, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda od pola metra.

60. minut - Hradecki brani pokušaj Eriksena. 

54. minut - Dobar pokušaj Galjardinija izblokiran u poslednjem trenutku.

49. minut - Inter je imao veliku šansu, ali je Lukaku slučajno izblokirao udarac svog saigrača. Na utakmici Junajted Kopenhagen ništa se ne menja, Mančester ima inicijativu, ali jalovu.

46. minut - Krenula su druga poluvremena

I POLUVREME

POLUVREMENA: Inter vodi sa 2:1, a Junajted i Kopenhagen za sad bez golova.

45. minut - Grinvud je doneo prednost Junajtedu, ali je VAR poništio gol zbog ofsajda.

33. minut - Junajted i dalje bez ozbiljnije šanse.

28. minut - Sudija je prvo dosudio penal za Inter zbog igranja rukom Sinkgravena. Lukaku se spremio da izvede najstrožu kaznu, ali je nakon VAR snimka odluka preinačena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

24. minut - GOOOOL - Leverkuzen smanjuje na 2:1. Sjajna akcija Bajer, koju je snažnim udarcem kroz noge Handanoviča krunisao Kai Haverc. Nemci su se vratili u meč.

23. minut - Ogromna šansa za Lukakua, ali Hradecki spašava Leverkuzen.

21. minut - GOOOOL - Inter vodi sa 2:0. Lukaku je pokazao svoju snagu i sjajno se snašao u kaznenom prostoru rivala i u padu udvostručio prednost Intera.

17. minut - Ponovo je jedva preživeo Junajted. Porozna je zadnja linija engleskog velikana, ali srećom po njih Darami i Vind su bili neprecizni.

15. minut - GOOOOL - Inter vodi sa 1:0. Posle karambola u kaznenom prostoru Leverkuzena, Barela efektnim udarcem sa distance donosi prednost velikanu iz Milana.

13. minut - Velika šansa za Kopenhagen, ali je Darami u odsudnom trenutku loše reagovao, pa se Junajted nekako spasao.

5. minut - I dalje nema šansi na obe utakmice, traje tradicionalno ispitivanje snaga.

1. minut - Krenuli su mečevi u Nemačkoj.

INTER - BAJERN LEVERKUZEN

 

 

MANČESTER JUNEJTED - KOPENHAGEN

 

 

20:45 - Inter i Bajer Leverkuzen su se sastali poslednji put u sezoni 2002/03 u Ligi šampiona i klub iz Milana je odneo oba trijumfa, 3:2 i 2:0.

20:20 - Navijači Junajteda najviše se uzdaju u Bruna Fernandeša:

RepublikaFoto: Tanjug/AP

20:00 - Poznati su sastavi timova:

INTER - BAJER LEVERKUZEN

 

 

MANČESTER JUNAJTED - KOPENHAGEN

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading