NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA: Zbog lika mrtve majke, sudija mu pokazao žuti karton!

Autor: D. K.

Sport

11.08.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Spartaka igrali su nerešeno sa Sočijem 2:2 (2:1) na Otkritije areni u 1. kolu Premijer lige Rusije, ali je utakmica ostala u senci bizarne kazne mladog napadača domaćih Aleksandra Soboleva (23).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Nakon što je doveo Moskovljane u vođstvo već u 8. minutu, on je emotivno skinuo dres i pokazao majicu sa likom svoje majke, koja je nedavno preminula, a osim saosećanja saigrača, dobio je i žuti karton.

Naime, nakon što su se razišli saigrači koji su grlili i tešili uplakanog Soboleva, prišao mu je sudija Vasilij Kazarcev i, slepo se držeći sankcija za skidanje opreme, pokazao mu javnu opomenu.

To je izazvalo zaprepašćenje svih 9.738 navijača domaćih. Svi su bili svesni da pravila jesu striktna i propisuju javnu opomenu za igrača koji skine dres nakon postizanja gola, ali isto tako je jasno da moraju da postoje izuzeci zbog kojih bi arbitri morali da progledaju kroz prste akterima utakmica.

Poređenja radi, slična situacija, ali bez sankcija sudije, desila se u Engleskoj u novembru 2011. godine. Tada je fudbaler Donkastera Bili Šarp nakon što je postigao gol u porazu od Midlsbroa (1:3) skinuo dres i pokazao majicu na kojoj je pisalo "Sine, ovo je za tebe".

On je na taj način odao počast, samo dva dana starom, preminulom nasledniku, ali za taj gest nije kažnjen žutim kartonom, budući da je arbitar Daren Didmen imao razumevanja za životnu dramu kroz koju je igrač prolazio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading