MA, KAKVA PREMIJER LIGA: Rafalna PALJBA na startu Superlige!

Autor:

Sport

11.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tri uvodna kola postignuto čak 99 golova.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković sa igračima Crvene zvezde na meču protiv niškog Radničkog

Srpski fudbal efikasniji je od Premijer lige! Deluje nestvarno da se na superligaškim terenima igra efikasan fudbal, ali upravo se to desilo u tri uvodna kola domaćeg prvenstva, u kojima je postignuto čak 99 golova na 30 utakmica, odnosno 3,3 po meču. Poređenja radi, strelci su ostvarili znatno bolji učinak u odnosu na celu prošlu sezonu (2,77 golova po utakmici), dok seznona 2018/2019. i nije za poređenje (2,35). Međutim, daleko više u oči upada to što je Superliga efikasnija i od, prema mnogim mišljenjima, najbolje lige na svetu Premijer lige, u kojoj je prosek 2,7 golova, ali i svih svetskih prvenstava, gde je prosek 2,6 golova.

Neverovatan podatak dobija još više na značaju ako se zna da "pretplatu" na golgetersku dominaciju više ne drže Crvena zvezda i Partizan i njihovi strelci, a upravo je to ključ veće efikasnosti. Naime, TSC i Spartak su na tri meča postigli po deset golova, a crveno i crno beli po devet. Zato ne čudi da na listi strelaca Superlige trenutno vodi dvojac Subotičana Stefan Denković i Lazar Tufegdžić sa po tri gola, koliko su dali i Nenad Lukić iz TSC, Milan Makarić (Radnik), Lazar Jovanović (Mladost), Viktor Živojinović (Proleter) i Marko Docić (Čukarički).

Iz svega ovoga nameće se zaključak da je povećanje broja ekipa u ligi sa 16 na 20 motivisalo napadače. S druge strane, skeptici mogu da tvrde da je efikasnost plod većeg broja slabijih klubova sa lošim odbranama poput Zlatibora, koji je primio deset golova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading