SRAMNE OPTUŽBE NA RAČUN MIHAJLOVIĆA: Zašto nije plaćao porez?

Autor:

Sport

09.08.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spor na relaciji lisabonski Sporting - Siniša Mihajlović i dalje je aktuelan. Srbin je nadomak da sve reši u svoju korist, čeka se samo potvrda Sportskog suda za arbitražu, ali u portugalskom klubu se ne mire sa izvesnim gubitničkim epilogom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Da podsetimo, Siniša je 2018. godine angažovan da vodi ekipu, međutim posle samo dve nedelje je dobio otkaz od ljudi koji su u međuvremenu preuzeli klub.

Mihajlović je "presavio tabak", tužio klub i dobio na Sudu višemilionsko obeštećenje koje mu sleduje na osnovu ugovora (oko tri miliona evra).

Ovaj slučaj se protegao u nedogled, a stav je povodom spora izneo i portparol Sportinga Migel Braga, i to na Tviteru, reagujući na skorašnje pisanja pojedinih portugalskih medija u vezi sa celokupnom situacijom u kojoj se našao klub.

- Frederiko Varandas (aktuelni predsednik Sportinga) i trener Bolonje se uopšte ne poznaju - aludirao je Braga na to da sadašnji prvi čovek kluba ne možda da snosi krivicu u ovom slučaju.

 

Zanimljivo, PR Sportinga zato misli da ni klub ne bi trebalo da bude kažnjen zbog propusta prethodne uprave.

- Sinišu Mihajlovića je angažovao Bruno de Karvaljo (bivši predsednik), pa je ovaj otpušten po direktivi Souze Sintre (predsednik od 1989-1995), i to bez konsultacija sa pravnim timom kluba. Sporting kao klub nije odgovoran za to što Siniša Mihajlović neće da plaća porez u Portugaliji i što, preko UEFA, traži pun iznos kompenzacije - naveo je Migel Braga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading