(VIDEO+FOTO) PALO 12 GOLOVA U LŠ, TRI PONIŠTENA: Barsa izbacila Napoli, Levandovski RAZBIO Čelsi i poslao Bajern u četvrtfinale

Autor:

Sport

08.08.2020

18:06 >> 21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katalonci i Bavarci zasluženo među osam najboljih u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi slavi gol za 2:0

Fudbaleri Barselone i minhenskog Bajerna poslednji su četvrtfinalisti Lige šampiona za ovu sezonu. Katalonci su se među osam najboljih u elitnom takmičenju plasirali pobedom nad Napolijem, dok su Bavarci rutinski odradili posao protiv Čelsija.

Posle remija u prvom meču u Napulju (1:1), Barselona je na "Nou Kampu" sa 3:1 savladala Napoli i tako izborila plasman među osam najboljih timova u Evropi. Katalonci su do prednosti došli već u desetom minutu kada je Klemen Lengle zatresao mrežu gostiju posle kornera. Na 2:0 povisio je Lionel Mesi golom u svom maniru u 23. minutu, a samo sedam minuta kasnije je Argentinac ponovo savladao Ospinu. Međutim, taj gol je poništen zbog njegovog igranja rukom. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena su viđena još dva gola i to oba iz penala. Prvo je Luis Suarez matirao Ospinu, a ubrzo posle toga je Lorenco Insinje savladao Ter Štegena. Drugo poluvreme je proteklo prilično mirno, do poslednjih deset minuta. Tada je najpre Arkadijuš Milik zatresao mrežu Barselone, ali je taj gol poništen zbog ofsajda, a potom je Irving Lozano glavom pogodio stativu. Posle toga, Italijani više nisu imali snage i domaći fudbaleri su mogli da počnu sa slavljem.

Šampion Nemačke Bajern je u prvoj utakmici protiv Čelsija slavio sa 3:0 u Londonu, pa je u revanšu imao lakši zadatak. Nemci su u Minhenu ostvarili još jednu ubedljivu pobedu od 4:1, a igračl utakmice je bio Robert Levandovski sa po dva gola i asistencije. Poljak je najpre već u desetom minutu iz penala doveo Bavarce u prednost, a 14 minuta kasnije je asistirao Ivanu Perišiću za 2:0. U 28. minutu je poništen gol Čelsija, tčnije Kaluma Hadsona Odoija zbog ofsajda u kom se našao Tami Abraham, ali je kasnije upravo Abraham minut pre odlaska na odmor smanjio prednost Bajerna. Ipak, "plavci" nisu imali nisnage, a ni motiva da jure ogromnnu ukupnu prednose nemačkog tima, pa je Korentin Toliso u 76. minutu povećao na 3:1, da bi konačan rezultat postavio levandovski sedam minuta kasnije.

Barselona - Napoli 3:1 (3:1) /Lengle 10, Mesi 23, Suarez p. 45+1 - Insinje p. 45+4/, 1:1*

Bajern - Čelsi 4:1 (2:1) /Levandovski p. 10, 83, Perišić 24, Toliso 76 - Abraham 44/, 3:0*

DRUGO POLUVREME

Kraj i na "Nou Kampu" - Barselona je pobedila sa 3:1 i tako se ukupnim rezultatom 4:2 plasirala u četvrtfinale.

 

90. minut - Igraće se još pet minuta na "Nou Kampu".

Kraj u Minhenu - Bajern je slavio sa 4:1 i ukupnim rezultatom 7:1 se plasirao u četvrtfinale!

 

 

 

85. minut - Lozano pogađa stativu! Mogao je Napoli da smanji prednost Barselone, ali ofanzivac italijanskog tima nije uspeo glavom da zatrese mrežu.

80. minut - Poništen gol Napolija! Samo minut nakon što je ušao u igru Arkadijuš Milik je zatresao mrežu Barselone posle centaršuta Marija Ruija, ali je bio u ofsajdu.

83. minut - GOOOOOL! 4:1 za Bajern! Robert Levandovski je glavom zatresao mrežu. Centrirao je Odriozola, a centarfor Bajerna je autoritativno skočio i poslao loptu tamo gde je i želeo. Poljaku je ovo drugi gol na meču, a zabeležio je i dve asistenicije.

 

83. minut - Istakao se Vili Kabaljero posle bombe koju je ka njegovom golu uputio Niklas Zule.

71. minut - Dobra šansa za Lozana da smanji prednost Barselone odlazi u nepovrat. Centrirao je Insinje, ali je lopta bila za nijansu previsoka za Meksikanca.

76. minut - GOOOOOL! Bajern vodi sa 3:1! Korentin Toliso je strelac. Levandovski je uputio centaršut sa leve strane, a Francuz je iskoristio to što je na petercu bio sam kao duh.

 

73. minut - Mogao je Ris Džejms da savlada Nojera, ali je lopta završila preko gola.

66. minut - Na "Nou Kampu" bez većih uzbuđenja.

72. minut - Felipe Kutinjo je pokušao sa distance, ali lopta je prošla tik preko prečke.

66. minut - Šutirao je Levandovski, Zuma je zakačio loptu i umalo savladao svog golmana.

61. minut - Kolosalnu šansu propustio je Tomas Miler. Nemački reprezentativac je dobio loptu kao na tacni, ali je sa pet metara prebacio gol Čelsija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča na "Alijanc areni"

53. minut - Dobru šansu imao je Insinje da dodatno smanji prednost Barselone, ali je njegov udarac glavom zaustavio Ter Štegen.

53. minut - Dobra šansa za levog beka Bajerna Alfonsa Dejvisa, ali je njegov šut izblokiran.

46. minut - Sedam minuta kasnije nastavljena je i utakmica u Barseloni, a Đenaro Gatuzo je ubacio Stanislava Lobotku umesto Dijega Demea.

 

49. minut - Dobru priliku je propustio Mejson Maunt, tačnije Manuel Nojer je zaustavio njegov pokušaj.

46. minut - Nastavljena je utakmica u Minhenu.

 

PRVO POLUVREME

Poluvreme u Barseloni - Katalonci vode sa 3:1! Napoli je golom Insinjea vratio nadu da može da se domogne četvrtfinala.

 

45+4. minut - GOOOOOL! Napoli smanjuje na 3:1! Lorenco Insinje je matirao Ter Štegena iz penala.

 

45+3. minut - Penal za Napoli! Rakitić je srušio Mertensa u kaznenom prostoru i nije bilo dileme za Čakira.

45+1. minut - GOOOOOL! 3:0 za Barselonu! Luis Suarez pogađa iz penala.

 

Poluvreme u Minhenu - Bajern vodi sa 2:1!

44. minut - Penal za Barselonu! Posle gledanja VAR-a Čunejt Čakir je pokazao na belu tačku zbog faula Kulibalija nad Mesijem.

 

44. minut - GOOOOOL! Čelsi smanjuje na 2:1! Tami Abraham je zatresao mrežu Bajerna posle nesigurne intervencije Nojera.

 

39. minut - Miran period igre na oba stadiona.

30. minut - Poništen gol Barselone! Mesi je primio loptu na petercu i lagano zatresao mrežu, ali je sudija Čakir posle konsultovanja VAR tehnologije poništio pogodak, jer je Argentinac pri prijemu zakačio loptu rukom.

 

28. minut - Poništen gol Čelsija! Hadson Odoi je sa nekih 18 metara matirao Nojera, ali je pre toga Abraham bio u ofsajdu, pa je gol poništen.

 

26. minut - Ozbiljan šut Emersona, ali je Manuel Nojer bio priseban.

23. minut - GOOOOOL! Barsa vodi 2:0! Lionel Mesi radi ono što najbolje zna i duplira prednost Katalonaca. Posle sjajnog solo prodora je poslao loptu tamo gde Ospina nije mogao da je dohvati.

 

24. minut - GOOOOOL! Bajern vodi 2:0! Ivan Perišić je strelac. Hrvat je savladao Kabaljera posle asistencije Levandovskog.

 

18. minut - Dobar šut Gorecke sa distance, ali je lopta prohujala pored gola.

10. minut - GOOOOOL! Barselona vodi 1:0! Strelac je Klemen Lengle posle kornera koji je izveo Ivan Rakitić.

 

10. minut - GOOOOOL! Bajern vodi 1:0! Levandovski je bio siguran sa bele tačke. Pročitao je golman Čelsija Poljaka, ali je šut bio previše precizan.

 

8. minut - Penal za Bajern! Vili Kabaljero je oborio Roberta Levandovskog, a dobio je i žuti karton.

2. minut - Stativa na "Nou Kampu"! Dris Mertens je umalo doneo prednost Napoliju.

1. minut - Utakmice su počele.

 

Barselona - Napoli

 

Bajern - Čelsi

 

 

 

 

Fudbaleri sva četiri tima su spremni da istrče na teren.

 

 

 

 

Sat vremena pre početka mečeva pojavile su se startne postave, a srpski reprezentativac Nikola Maksimović će šansu protiv Barse čekati sa klupe.

 

 

 

Barselona - Napoli

 

Bajern - Čelsi

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading