NE MOŽE BEZ FUDBALA: Van Persi se vratio

Autor:

Sport

08.08.2020

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Leteći Holanđanin" se penzionisao prošlog leta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robin van Persi

Jedan od najboljih napadača 21. veka Robin van Persi je završio fudbalsku karijeru po okončanju prošle sezone, a samo godinu dana otkad je "okačio kopačke o klin", odlučio je da se vrati najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Naime, legendarni Holanđanin je prihvatio poziv šefa stručnog štaba Fejnorda Dika Advokata da mu se pridruži i da postane jedan od njegovih pomoćnika.

Van Persi je na "De Kuipu" započeo i završio igračku karijeru, pa je to prikladno mesto i za početak trenerske.

- Da, biću jedan od trenera, ali nemam zvaničnu funkciju. Malo je teško pronaći ime za to što ću da radim. Ja nisam trener za napadače, biću tu da savetujem i pokazujem sve ono što sam tokom karijere naučio. Kada me je Dik pozvao da dođem, prihvatio sam. Diku ne govorite "ne". Trebalo je da dođem još prošle sezone, ali to se nije desilo i sada sam tu - rekao je Van Persi.

 

"Leteći Holanđanin", kako je dobio nadimak posle spektakularnog gola na Mundijalu 2014. godine protiv Španije, je u karijeri osim za Fejnord nastupao za Arsenal, Mančester junajted i Fenerbahče, a za reprezentaciju Holandije je na 102 utakmice postigao 50 golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading