PROCURILI DETALJI: Evo pod kojim uslovima Makeda stiže na "Marakanu"!

Autor:

Sport

08.08.2020

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnji fudbaler Panatinaikosa Federiko Makeda trebalo bi da potpiše dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom vredan 1.6 miliona evra.

RepublikaFoto: youtube.com/Vasilis Zaf
Federiko Makeda

Crveno-beli će grčkom klubu platiti 400.000 evra obeštećenja, kao i 15 odsto zarade od narednog Makedinog transfera, tako da bi ovaj posao Beograđane mogao da košta ukupno dva miliona evra, javlja "Informer".

Italijan će na "Marakani" zarađivati 500.000 evra po sezoni i imaće bonuse koji mogu godišnje da dostignu 300.000 evra. Konkretno, za plasman u Ligu šampiona Makeda će inkasirati 250.000 evra, a imaće dodatak i za golove i asistencije.

Izvor Informera iz Crvene zvezde objašnjava da je Makeda imao ponudu iz Saudijske Arabije, ali je želeo da ostane u Evropi.

- Imao je Makeda neke ponude sa Bliskog istoka, ali tamo nije hteo da ide, osim ako bi mu dali neki nerealno jak ugovor. Osim toga, rečeno mu je kakve su ambicije Crvene zvezde. Odlično poznaje trenera Dejana Stankovića i svestan je kakvi su mu ciljevi. Takođe, jasno mu je da će, ako bude igrao u evropskim takmičenjima, imati više šanse da pređe u neku jaču ligu, možda čak i da se vrati u Italiju. Sve su to činjenice koje su se dopale Makedi, pored finansijski korektne ponude - objašnjava izvor.

 

 

 

Najveći problem u dovođenju Makede bio je njegov klub Panatinaikos, sa kojim je igrač imao ugovor do leta 2021. godine. Napadač je u septembru 2018. godine stigao u grčki klub kao slobodan igrač i tom prilikom mu je rečeno da može da ide ukoliko bude imao neku dobru ponudu. Taj trenutak je došao sad, ali je Zvezdi bilo potrebno mnogo vremena da privoli čelnike kluba iz Atine da puste igrača po prihvatljivim uslovima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading