(VIDEO+FOTO) LIGA ŠAMPIONA: Siti preko Reala u četvrtfinalu, Juve ispao od Liona

Autor:

Sport

07.08.2020

18:04 >> 21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle gotovo pet meseci nastavljeno najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester sitija slave gol

Fudbaleri Mančester sitija i Liona plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, nakon revanš susreta osmine finala protiv madridskog Reala, odnosno Juventusa.

Vicešampion Engleske se među osam najboljih plasirao zahvaljujući drugoj pobedi od 2:1 u dvomeču protiv Reala, koji je tako drugu godinu zaredom takmičenje završio u osmini finala. "Građani" su poveli u devetom minutu preko Rahima Sterlinga, ali je nadu prvaku Španije vratio Karim Benzema u 28. Ipak, "kraljevski klub" nije imao snage da postigne još jedan pogodak i tako se domogne makar produžetaka, već je konačan rezultat postavio Gabrijel Žesus u 68. minutu utakmice. Takođe, treba istaći da je tragičar večeri definitivno štoper Madriđana Rafael Varan koji je apsolutni krivac za oba gola Sitija. Francuz je pravio kardinalne greške koje su na kraju skupo koštale njegov tim.

Dosta neizvesnije bilo je u Torinu gde je Juventus pokušao da nadoknadi minus iz prvog meča protiv Liona (0:1). Međutim, "staroj dami" to nije pošlo za rukom jer je trijumfovala sa 2:1, ali je tim rezultatom francuski tim prošao dalje zbog gola u gostima. Utakmica je krenula očajno po Juventus koji je već u 12. minutu bio u zaostatku nakon gola Memfisa Depaja iz penala i od tada im je trebalo da postignu tri gola kako bi slavili na kraju. Dva minuta pre kraja prvog poluvremena Kristijano Ronaldo je, takođe sa bele tačke, poravnao rezultat i vratio nadu šampionu Italije. Portugalac je zatim pola sata pre kraja meča pravim projektilom doveo Juventus blizu velikog preokreta, ali do toga na kraju nije došlo i Lion je zasluženo prošao u četvrtfinale.

Inače, u poslednjem četvrtfinalnom okršaju, koji je zakazan za 15. avgust, snage će odmeriti upravo Mančester siti i Lion.

Mančester siti - Real Madrid 2:1 (1:1) /Sterling 9, Žesus 68 - Benzema 28/, 2:1*

Juventus - Lion 2:1 (1:1) /Ronaldo p. 43, 60 - Depaj p. 12/, 0:1*

DRUGO POLUVREME

Kraj i u Torinu - Fudbaleri Juventusa slavili su protiv Liona sa 2:1, ali je francuski tim obezbedio plasman u narednu fazu.

 

Kraj na "Etihadu" - Fudbaleri Mančester sitija savladali su Real sa 2:1 i tako se plasirali u četvrtfinale.

88. minut - Juventus napada, ali jalovo.

83. minut - U igru ulazi Luka Jović umesto Edena Azara.

 

79. minut - fudbaleri Liona su tražili penal zbog navodnog igranja rukom Bonućija, ali posle gledanja VAR-a Feliks Cvajer je odlučio da ne dosudi najstrožu kaznu.

78. minut - Bez većih uzbuđenja na oba stadiobna.

70. minut - Kolosalnu šansu imao je Luka Modrić, ali je Ederson bio odličan.

69. minut - Mogao je Gonzalo Iguain da lansira Juventus u četvrtfinale, ali je loptu glavom poslao preko gola posle odličnog centaršuta Ronalda.

68. minut - GOOOOL! Mančester siti vodi 2:1! Novi veliki kiks Rafaela Varana iskoristio je Gabrijel Žesus i poslao je loptu u mreži. Francuski štoper je pokušao glavom da vrati loptu Kurtoi, taj pas je presekao Žesus i upisao se u strelce.

 

65. minut - Gabrijel Žesus je bio u sjajnoj šansi, ali je Kurtoa još jednom sprečio "građane" da ponovo povedu.

60. minut - GOOOOOL! Juventus dolazi do preokreta 2:1! Kristijano Ronaldo je strelac. Opalio je Portugalac levom nogom po lopti sa 25 metara, Lopes ju je imao na ruci, ali nije uspeo da je zaustavi.

 

57. minut - Šutirao je Bruno Gimareaš, ali je lopta završila preko gola Juventusa.

54. minut - Nova velika šansa za Siti, ali je Gundogan slabo dodao loptu Sterlingu, pa je to olakšalo posao Kurtoi.

47. minut - Odličnu šansu imao je Sterling, ali se istakao Kurtoa sjajnom odbranom.

46. minut - Nastavljene su obe utakmice, nije bilo izmena.

PRVO POLUVREME

Poluvreme - Gotova su poluvremena na oba meča.

 

43. minut - GOOOOOL! Juventus je izjednačio na 1:1! Strelac je Kristijano Ronaldo sa bele tačke.

 

42. minut - Malo je nedostajalo da Siti ponovo povede. Kurtoa je pogrešio u dodavanju, dao je loptu pravo u noge De Brujneu, Belgijanac je proigrao Fila Fodena, a Englez je šutirao tik pored stative.

41. minut - Penal za Juventus! Pjanić je izveo slobodan udarac, a u živom zidu je loppa u ruku pogodila Memfisa Depaja.

40. minut - Odličan pokušaj Ronalda iz slobodnog udarca, ali još bolja odbrana Lopesa.

37. minut - Mirniji period igre na oba meča.

 

28. minut - GOOOOOL! Real dolazi do izjednačenja 1:1! Karim Benzema je poravnao rezultat. Rodrigo je odlično probio po desnoj strani, centrirao, a Francuz je glavom pogodio metu.

 

22. minut - Opasan šut Azara sa 20-ak metara, ali je Ederson uspeo da ukroti loptu.

19. minut - Veliku šansu da poravna rezultat u Torinu propustio je Federiko Bernardeski koji sa bukvalno metra razdaljine od gola nije zatresao mrežu.

19. minut - Kako samo igra Rahim Sterling! Napravio je Englez pravi slalom kroz odbranu Reala, ali na kraju ipak nije uspeo da zatrese mrežu.

15. minut - Pokušao je Sterling da ponovo savlada Kurtou, ali je bio neprecizan.

12. minut - GOOOOOL! Lion vodi u Torinu! Memfis Depaj je postigao gol iz penala prelepom "panjenkom".

 

11. minut - Penal za Lion! Sudija Feliks Cvajer je posle konsultovanja VAR tehnologije pokazao na belu tačku zbog prekršaja Rodriga Bentankura.

9. minut - GOOOOOL! Mančester siti vodi 1:0! Rahim Sterling je doveo "građane" u vođstvo. Rafael Varan se igrao u kaznenom prostoru, a to je iskoristio Gabrijel Žesus koji mu je oduzeo loptu i proigrao Sterlinga, a njemu nije bilo teško da zatrese mrežu.

 

8. minut - Fudbaleri Liona su pogodili stativu. Husem Oar je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Vojčeh Ščešnji je uspeo da skrene loptu do okvira gola.

1. minut - Utakmice su počele.

 

 

Mančester siti - Real Madrid

 

 

Juventus - Lion

 

 

Nažalost, tribine "Etihada" i "Alijanca" će biti prazne.

 

Sat vremena uoči početka utakmica pojavile su se startne postave, a srpski fudbaler Luka Jović će šansu čekati sa klupe Reala.

 

 

Mančester siti - Real Madrid

 

 

Juventus - Lion

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading