(VIDEO) Analiza Partizanove bruke: U Novom Pazaru ništa sporno!

Autor:

Sport

07.08.2020

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak za suđenje Igor Radojičić analizirao je na TV Arenasport sporne momente iz drugog kola Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Novi Pazar - Partizan

U centru pažnje je pre svega bio vodeći gol Novog Pazara u pobedi protiv Partizana, iz penala.

Nije bio sporan penal, već trenutak kada faulirani Hadžibulić dobija loptu od saigrača u kaznenom prostoru crno-belih.

- Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo videli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda- rekao je Radojičić.

 

 

 


- Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spreči igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, besportebno zato što igrač kreće u nazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka- dodao je Radojičić.

 

Radojičić smatra i daje gol Umara Sadika opravdano poništen zbog ofsajda.

- Evidentno je da je bio ofsajd. Ono što je jako bitno je položaj pomoćnog sudije, a kada se nalazi na pravom mestu, nije teško doneti prave odluke. To je Miloš Simović, mlađi brat Novaka Simovića- podsetio je Radojičić.

On je analizirao i sporne trenutke iz duela Crvene zvezde i Radničkog iz Niša, pre svega poništeni gol Bena zbog ofsajda, te igra nje Pankova rukom u svom kaznenom prostoru.

- Nije penal iz prostog razloga jer je igrač pogodio sam sebe u ruku. Pritom je ovde ruka u prirodnom položaju, a čak i da nije, da je visoko iznad glave, a on spuca sam sebe u ruku, nije penal- zaključio je Igor Radojičić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading