(VIDEO+FOTO) LIGA EVROPE: Drama do poslednje sekunde u Engleskoj, Bazel rutinski preko Ajntrahta u četvrtfinalu

Autor:

Sport

06.08.2020

18:07 >> 21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim mečevima završena je osmina finala drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Vulverhemptona slave vodeći gol

Poslednje dve utakmice osmine finala Lige Evrope odigrane su u Vulverhemptonu i Bazelu, gde su istoimeni timovi overili plasman u četvrtfinale pobedama nad Olimpijakosom i Ajntrahtom iz Frankfurta.

Mnogo uzbudljivije je bilo u Engleskoj, gde su "vukovi" uspeli da se domognu četvrtfinala posle veoma teške utakmice. Prvi duel u ovom dvomeču završen je rezultatom 1:1 u Pireju, a Vulvsi su slavili u revanšu rezultatom 1:0. Strelac jedinog pogotka na meču bio je Raul Himenez u osmom minutu iz penala, ali treba istaći da su u nastavku poništena dva gola. Prvo su "vukovi" mogli da dupliraju prednost, ali je pogodak poništen zbog faula nad golmanom, da bi sredinom prvog poluvremena zbog ofsajda bio poništen izjednačujući gol grčkog tima. U nastavku je Olimpijakos vršio pritisak, ali je domaći tim nekako odolevao, uz pokušaje iz kontranapada. Na kraju, Grci nisu uspeli da se domognu bar produžetka, a Englezi su uz dosta muke produžili evropski san.

Sa druge strane, Bazel je rutinski dovršio posao započet pre pandemije koronavirusa. Naime, tada su Švajcarci u Frankfurtu tukli Ajntraht sa 3:0, a danas su do pobede od 1:0 došli golom Fabijana Fraja dva minuta pre kraja meča. Prvo poluvreme na "Sent Jakob parku" je bilo prilično nezanimljivo, ali je u drugom sve "pucalo". Međutim, golmani su bili na visini zadatka, pa je viđen samo jedan gol.

Vlverhempton će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Seviljom, dok će se Bazel sastati sa Šahtjorom. Obe utakmice su na programu 11. avgusta.

Vulverhempton - Olimpijakos 1:0 (1:0) /Himenez p. 8/, 1:1*

Bazel - Ajntraht 1:0 (0:0) /Fraj 88/, 3:0*

DRUGO POLUVREME

Kraj i u Engleskoj - Vulverhempton se plasirao u četvrtfinale pobedom od 1:0 nad Olimpijakosom!

90. minut - Na utakmici između Vulverhemptona i Olimpijakosa će se igrati još najmanje šest minuta.

Kraj u Bazelu - Fudbaleri Bazela slavili su rezultatom 1:0 i tako se plasirali u četvrtfinale Lige Evrope!

 

 

88. minut - GOOOOOL! Bazel vodi 1:0! Fabijan Fraj je doneo prednost Švajcarcima posle fenomenalnog solo prodora.

 

81. minut - Rui Patrisio maestralno čuva mrežu Vulvsa posle pokušaja Koke.

79. minut - Ogormnu priliku propustio je Diogo Žota da ugasi nade igrača Olimpijakosa, ali je golman Alan bio dobar.

85. minut - Kevin Trap ponovo spašava Ajntraht. Kampo je izašao sam ispred njega, ali je nemački čuvar mreže odlično intervenisao.

75. minut - Ponovo fudbaleri Ajntrahta izbacuju loptu sa gol-linije. Ovog puta je to bio Daiči Kamada koji je zaustavio pokušaj Eraja Komerta.

63. minut - Veliku šansu nije iskoristio fudbaler Vulvsa Vili Boli, koji nije uspeo da ugura loptu u praznu mrežu posle šuta Dioga Žote.

 

62. minut - Malo je nedostajalo da Bazel konačno povede, ali je pokušaj Valentina Štokera jedan od defanzivaca Ajntrahta zaustavio na gol-liniji.

46. minut - Konačno se nastavila i utakmica u Engleskoj, a u igru je za Olimpijakos ušao Lazar Ranđelović umesto Masuras.

52. minut - Filip Kostić je centrirao sa leve strane, ali se Pacijencija spetljao i obrukao u izvrsnoj šansi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa "Sent Jakob parka"

49. minut - Kolosalnu priliku propustio je Silvan Vidmer za Bazel. Izašao je jedan na jedan sa Kevinom trapom, ali je nemački golman izašao kao pobednik iz tog duela.

46. minut - Nastavljen je susret između Bazela i Ajntrahta.

 

PRVO POLUVREME

Kraj poluvremena - Gotovo je poluvreme i na meču Vulverhempton - Olimpijakos gde domaći tim vodi rezultatom 1:0.

 

45. minut - U Bazelu je odsviran kraj prvog poluvremena (0:0), dok će se u Engleskoj igrati dodatna četiri minuta.

40. minut - Miran period igre na oba stadiona.

 

28. minut - Fudbaleri Olimpijakosa su već proslavili gol, ali je Simon Marčinijak posle konsultacije VAR tehnologije poništio pogodak Kamare zbog toga što je El Arabi, koji je asistirao, bio u ofsajdu.

 

26. minut - Prvo pravo uzbuđenje u Švajcarskoj. Silvan Vidmar je bio u izvanrednoj prilici, ali je Kevin Trap uspeo da sačuva mrežu Ajntrahta.

19. minut - Prva šansa za Olimpijakos. Šutirao je Cimikas, ali se istakao golman Engleza Rui Patrisio.

16. minut - Zatresli su mrežu fudbaleri Vulverhemptona još jednom, ali je sudija Marčinijak svirao faul nad golmanom gostiju, pa je rezultat ostao nepromenjen.

8. minut - GOOOOOL! Vulvsi vode 1:0! Raul Himenez je bio precizan sa bele tačke.

 

7. minut - Penal za Vulverhempton! Golman Olimpijakosa Bobi Alan je faulirao Danijela Podensea, igrača koji je zimus upravo iz Pireja prešao u vulvse.

2. minut - Odmah je dobru šansu u Engleskoj imao napadač Vulverhemptona Raul Himenez, ali je lopta prošla tik pored stative.

1. minut - Utakmice se počele.

 

Vulverhempton - Olimpijakos

 

 

Bazel - Ajntraht

 

 

Sedišta na stadionu Vulverhemptona nisu prazna, već su ih popunili navijači "vukova" svojim slikama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Pune" tribine stadiona "Molino" u Engleskoj

Na meču u Bazelu će se od prvog minuta na terenu naći dva srpska fudbalera, Đorđe Nikolić će stajati na golu domaćeg sastava, dok će Filip Kostić pokušati na sve načine da ga matira.

 

Startne postave za utakmicu koja se igra u Engleskoj pogledajte u nastavku. Srpski fudbaler Lazar Ranđelović nalazi se na klupi Olimpijakosa.

 

Vulverhempton - Olimpijakos

 

 

Bazel - Ajntraht

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading