FULAMOV HEROJ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Mitar o plasmanu u PL, reprezentaciji Srbije, ali i o stanju u Partizanu!

Autor:

Sport

06.08.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović povređen je pomogao Fulamu da se vrati u Premijer ligu u trijumfu nad Brentfordom u finalu baraža protiv Brentforda (2:1 posle produžetaka). Igrao je poslednjih pola sata meča na Vembliju i upisao asistenciju za drugi gol Džoa Brajana na meču, kojim su "kolibari" obezbedili povratak u elitu engleskog fudbala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

Uz iskreno izvinjenje što nije imao vremena da se javi ranije, Mitrogol je počeo intervju za Republika.rs i poručio da Fulam dogodine mora da opstane u Premijer ligi.

- Posle utakmice sam malo razgovarao sa predsednikom kluba. Rekao sam mu da nema šanse da se vraćamo ponovo u Čempionšip i da je dosta toga. Ostajemo u Premijer ligi. Vratiće nam se neki igrači sa pozajmica, imamo dobru grupu fudbalera, a sigurno je da će biti i pojačanja kako bismo mogli da se nosimo sa ostalim ekipama.

Da ti je neko rekao da će Džo Brajan dati dva gola, da li bi mu verovao?

- Ne bih, ali desilo se. Posle meča mi je rekao da nikad u životu nije dao dva gola. Ima sjajnu levu nogu, dosta je ofanzivan. Svaka mu čast na dva pogotka, dobar je momak.

 

 

 

Da li je sin Luka gledao meč?

- Kako ne, Luka obožava mečeve Fulama. Lud je za fudalom i svaki put kad sam slobodan on želi da igramo zajedno. 

Posle meča napravio si ljudski gest koji je obišao svet. Dok su igrači slavili, tešio si golmana Brentforda Davida Raju.

- Ne bih mnogo da se hvalim time. On je dobar momak, vrhunski golman. Rekao sam mu par reči utehe i da je to fudbal. Da mora da digne glavu gore, da su on i saigrači imali sjajnu sezonu, ali da neko mora i da izgubi. I da bude ponosan an to što su ostvarili.

Potpuno ste umrtvili napad Brentforda. Generalno je Fulam igrao tvrdo u mečevima odluke.

- Videlo se da su oni bili pod pritiskom, da su uplašeni i da nisu na nivou na kom su bili tokom sezone. Naš trener Skot Parker nas je sjajno namestio, potpuno smo neutralisali njihov napadački trio. Sve utakmice koje su bile bitne odigrali smo čvrsto i tvrdo. Kad prvi povedemo, teško smo primali golove.

Slavio si uz tompus i pivo.

- Nisam samo ja, pola svlačionice je to radilo. Jednostavno smo zaslužili da se malo opustimo i uživamo. Bilo je piva, tompusa, pice. Sezona je trajala preko 400 dana. Momci će i dalje da slave, ja sam iskoristio vreme da se vratim u Srbiju.

RepublikaFoto: Starsport

Ne razmišljam o Norvežanima

Paradoks je da pre ključnog duela u baražu Lige nacija protiv Norveške Srbija igra dve utakmice novog ciklusa protiv Rusije i Turske. Koliko je to u suštini dobro jer imate vremena da se uigrate za Norvežane?

- Uopšte ne razmišljam o Norvežanima. Mi ozbiljno shvatamo Ligu nacija. To nas je i dovelo do prilike da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Isto će biti i u narednom ciklusu. A i dobro je da imamo tog keca u rukavu, ako nešto krene loše u kvalifikacijama. Siguran sam da su svi željni da se ponovo okupimo u Srbiji, nedostaje nam to i bićemo maksimalno spremni za naredne utakmice.

RepublikaFoto: Starsport

Igrači moraju da budu svesni težine dresa Partizana

Partizan je izgubio u Novom Pazaru (3:2). Pominje se smena Save Miloševića. Kako komentarišeš stanje u Humskoj?

- Tako je to u Partizanu i Crvenoj zvezdi. Sve je lepo kad se pobeđuje, teško je kad izgubiš. Dobro je što su bodovi prosuti na startu, biće vremena da se nadoknade. Sezona je duga, biće dosta utakmica posle proširenja lige. Igrači moraju da budu svesni težine dresa Partizana i da shvate da je pritisak normalna stvar u tom klubu. Mislim da nema potrebe da se diže buka posle jednog poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading