DINAMO NASTAVIO DOMINACIJU NA TRANSFER PIJACI: Hrvatski šampion prodao još jednog igrača za BOLESNE pare!

Autor:

Sport

05.08.2020

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo iz Zagreba još jednom je potvrdio zašto je ubedljivo najstabilniji klub na prostoru stare Jugoslavije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Dinama iz Zagreba

Modri imaju desetak igrača za koje su dobili preko 10 miliona evra, za dvojicu preko 20 miliona, a poslednji u nizu je Nikola Moro (22). On će u Dinamo iz Moskve, a hrvatski klub imenjak je pristao na ponudu od deset miliona evra, pišu hrvatski mediji.

Ovo je iznos koji će leći na klupski račun, a fudbaler se već dogovorio za svoju platu. Moro će tako moći da zaigra za Moskovljane već u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dinamo ne želi samo u grupnu fazu, već da tamo pokuša da uradi nešto više. Obezbedili su dobrog sponzora, VTB banku, a sportski direktor je postao Željko Buvač, višegodišnji pomoćnik Jirgena Klopa.

Moro je odigrao 114 utakmica za Dinamo i postigao 10 golova.

Interesantno je da je to deseti najveći transfer u istoriji kluba iz Zagreba. Rekord drži Marko Pjaca (23 miliona evra), drugi je Luka Modrić (21 milion), sledi Dani Olmo (19 miliona), a zatim Benković (14,5), Rogo (13,5), Eduardo (13,5), Ćorluka (13), Kovačić (11) i Šimić (11).

Zasad, Partizan donekle može da parira Dinamu, pošto je Strahinja Pavlović otišao u Monako za 10 miliona evra, plus dva dodatna ako ovaj odigra 25 mečeva za prvi tim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading