OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Sudijski ekspert bez dlake na jeziku o penalu za Partizan!

Autor: TV Arena, Republika

Sport

04.08.2020

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Igor Radojičić.

RepublikaFoto: Starsport
Uroš Vitas nakon izborenog penala na stadionu "Mladost" u Kruševcu

Srpski arbitar i stručni konsultant za suđenje na "TV Arenasport" Igor Radojičić podvukao je da nije sporan penal za Partizan koji je dosuđen u Kruševcu, "već nejednak sudijski kriterijum" u Superligi Srbije.

– Jutros sam pričao sa ljudima iz sveta fudbala, oni kažu: “Da, to u drugoj državi nikad ne bi bilo”. Ali se zna kriterijum, šta bi većina sudija uradilo u takvoj situaciji. Da ne bude arbitrarno, na jednoj će važiti takav kriterijum, na drugoj ne važi. Nedoslednost u kriterijumu izaziva nepoverenje – rekao je Radojičić.

On očekuje da se slične situacije ponove već u drugoj rundi, ali ne veruje da će ih arbitri sankcionisati na isti način.

– Pitanje je samo da li je on imao isti kriterijum i ranije. Evo, već u sredu, prva utakmica na kojoj se ovo desi, ekipa će očekivati da će to da bude kazneni udarac. Da li će sudija koji bude sudio tu utakmicu imati takav kriterijum? Pitanje… Ne verujem! Tu dolazi do nepoverenja, zato što ne postoji isti kriteriju, ista interpretacija pravila, a morala bi da bude – jasan je Radojčić.

Podsetimo, crno-beli su savladali Napredak sa 3:1, a već u sredu od 17 časova gostuju u Novom Pazaru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading