(FOTO) OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Otkrivamo kako je Eskobarov specijalista za ubistva pronašao Hamesa i od njega napravio zvezdu!

Autor:

Sport

04.08.2020

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolumbijski fudbaler Hames Rodrigez ima veliku karijeru iza sebe, ipak sve bi verovatno bilo drugačije da nije bilo opakog mafijaša Don Gustava Upegija!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hames Rodrigez

Upegi je bio partner najpoznatijeg kolumbijskog narko bosa, Pabla Eskobara. On je vodio "Envigado kancelariju" koja je bila produžena ruka Eskobarovog kartela. Upegi je bio specijalista za najprljavije poslove, poput likvidacija i iznuda.

Kolumbijski mediji su se prvi put dotakli Upegija kada je Rodrigez prešao u Real Madrid. Devedesetih godina u Kolumbiji je bilo u modi da mafijaši i kriminalci vode fudbalske klubove.

Takav slučaj bio je i sa Upegijem koji je uložio novac u drugoligaški Envigado. Plan je bio da se otkrije veliki broj mladih talenata, koji bi se kasnije za veliki novac prodali u Evropu i doneli ogromnu zaradu.

Upegi je imao izuzetan njuh da prepozna dobrog mladog fudbalera. Pored Hamesa on je otkrio brojna poznata imena kolumbijskog fudbala poput Fredija Guarina, Kintera, Parbona...

Hames je rođen 1991. godine u jednom gradiću, a od malena je pokazivao neverovatan talenat za fudbal. Upegi ga je zapazio jednom turniru za igrače do 13 godina. Iako je Rodrigez tada imao samo 11 godina, svojim umećem opčinio je mafijaškog bosa.

Upegi je odmah posetio njegovu porodicu, te je odmah krenuo da se stara o Hamesovoj fudbalskoj karijeri. On im je obećao da će njihov sin trenirati u Medeljinu, a da će čim stasa preći u Envigado.

Porodica je imala samo jedan uslov, da im Upegi nađe smeštaj u Medeljinu. Upegi je momentalno ispunio obećenje i smestio ih u luksuzan stan nadomak Hamesovog trening kampa.

 

Iako je bilo jasno kao dan da je ogroman talenat, ljudi iz Medelina bili su zabrinuti jer je bio mršav i nizak za svoj uzrast.

- Ne može on igrati ozbiljan fudbal. Presitan je. Neko će ga zgaziti - upozoravali su Upegija treneri mlađih kategorija.

Ipak, to nije omelo Upegija. On je došao do ideje da Hamesu ojača mišićnu masu uz pomoć steroida.

Kako je vreme prolazilo postalo je jasno da je pred Rodrigezom velika karijera. Sa druge strane, Upegi je sve vipe jačao u mafijaškom svetu.

Specijalnost su mu bile otmice i iznude, a gotovo nijedna odluka u Envigadu nije se smela doneti bez njegovog blagoslova.

 

Hames je 2006. godine sa samo 14 godina dobio narandžasti dres sa brojem 10 i debitovao za ekipu Envigada. 

Dok je Hamesova karijera rapidno napredovala, Upegi je završio završio onako kako je i živeo. Svega mesec dana nakon debija svog štićenika ubijen je u atentatu u Kolumbiji. Osam ubica, obučenih u policijske uniforme, bukvalno su bombardovali njegovu kuću, a Daniel Mejia, nalogodavac ubistva i njegov najozbiljniji rival za prevlast u Envigadu, dva meseca kasnije je doživeo istu sudbinu. Bio je kažnjen jer je doneo odluku o atentatu bez dozvole kartela.

Restrepo Rodrigez, Hamesov deda, priznao je da je "jedini koji je verovao u Hamesa bio Don Gustavo Upegi".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading