MNOGE BOLI, ALI SRBIN JE BOLJI: FIFA pisala o Ronaldu, a zaboravila na DOMINANTNOG Kežmana

Autor:

Sport

04.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska kuća fudbala FIFA je na Tviteru označila Kristijana Ronalda kao jedinog fudbalera koji je bio šampion u tri različite države (Engleska, Španija i Italija), međutim, nije prošlo mnogo vremena, a taj tvit je obrisan. Razlog je očigledan jer je autor morao da bude mnogo oprezniji kada je iznosio takve podatke, koji su mnogi doveli u pitanje.

Mateja Kežman u dresu BATE Borisova

Novinari engleskog Dejli mejla odmah su napravili spisak igrača koji su bili nacionalni prvaci u više zemalja od Portugalca, a dva imena na listi se izdvajaju.

U pitanju su bivši srpski legendarni napadač Mateja Kežman (41) i brazilski veteran i fudbaler Istanbul Bašakšehira Robinjo (36). Kežman je imao dugu karijeru, tokom koje je igrao u mnogim evropskim velikanima, a zanimljivo je da je sa jednim klubom bio šampion države dva puta.

Srbin je osvajao titule nacionalnog prvaka u Partizanu (Srbija, 1999), PSV (Holandija, 2001. i 2003), Čelsiju (Engleska, 2004), Fenerbahčeu (Turska, 2007) i BATE Borisovu (Belorusija, 2011). Pored Kežmana, i Robinjo je bio pet puta šampion države sa ekipama Santosa, Real Madrida, Milana, Gvangžu Evergrandea i Istanbul Bašakšehira.

 

Zanimljiva je lista igrača koji su po četiri puta bili nacionalni prvaci u različitim ligama, a među poznatijim imenima tu su Zlatan Ibrahimović, Arjen Roben, Arturo Vidal, Karlos Tevez, Dejvid Bekam i tri Brazilca - Maksvel, Danilo i Rivaldo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading