ZAVRŠENA JE SERIJA A: Đenova i Leće se do samog kraja borili za opstanak, Miha remizirao sa Torinom

Autor:

Sport

02.08.2020

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje kolo Serije A za sezonu 2019/20 kompletirano je utakmicama u nedelju, a pre kojih je jedina dilema bila ko će uz SPAL i Brešu ispasti u Seriju B, Đenova ili Leće. Đenova je u poslednje kolo ušla sa bodom viška i pobeda protiv Verone im je donosila opstanak, dok je Leće ugostio Parmu, ali je morao i da osluškuje šta se dešava u Đenovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Bolonja - Torino

Na kraju, Đenova je ubedljivo savladala Veronu i tako opstala u društvu najboljih, dok je Leće poražen od Parme, pa se na taj način oprosti ood Serije A, bar na godinu dana.

U prvom meču dana Fiorentina je u gostima savladala SPAL sa 3:1 i tako zakucala ekser u sanduk poslednjeplasiranog tima na tabeli.

Preostale četiri utakmice igrale su se od 20. 45, a jedini remi viđen je u Bolonji gde je ekipa Siniše Mihajlovića podelila bodove sa Torinom. Utakmica je završena 1:1, a na poluvremenu je prednost imao domaći sastav zahvaljujući Matijasu Svanbergu koji je u 18. minutu zatresao mrežu gostiju. Ipak, konačan rezultat postavio je Simone Zaza u 66. minutu.

 

U Đenovi je viđena utakmica sa puno nervoze, tri crvena kartona, ali i ubedljivom pobedom Đenove nad Veronom koja im je obezbedila opstanak u ligi. Đenovljani su slavili sa 3:0 golovima Antonija Sanabrije u 13. i 25 minutu, odnosnoKristijana Romera u 44. U drugom poluvremenu je upravo Romero prvi pocrveneo kada je pola sata pre kraja meča dobio drugi žuti karton, a u sudijskoj nadoknadi su isključeni Veronin Sofjan Amrabat i Frančesko Kasata iz Đenove.

Prava goleada viđena je na utakmici između Lećea i Parme, a bodove su osvojili gosti koji su slavili rezultatom 4:3. Parma je povela u 11. minutu autogolom Fabija Lućionija, a u 24. je prednost "mlekadžija" duplirao Đanluka Kaprari. Međutim, u poslednjih pet minuta prvog poluvremena Leće je stigao do izjednačenja preko Antonina Baraka i Bjađa Maćariela. Novu prednost gostima doneo je Andreas Kornelius u sedmom minutu nastavka, a Roberto Inglese je odlepio Parmu na dva gola razlike u 66. minutu. Samo dva minuta kasnije, nadu Lećeu vratio je Đanluka Lapadula, ali domaći tim nije imao snage da se još jednom vrati u meč.

Najmanje zanimljiva utakmica odigrana je između Sasuola i Udinezea, a na "Mapei" stadionu su gosti iz Udina trijumfovali minimalnim rezultatom golom Stefana Okake u 53. minutu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading