PENALI SU ZALUDELI FUDBALSKU SRBIJU: Evo koliko ih je prošle sezone bilo dosuđeno večitima

Autor:

Sport

02.08.2020

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantno.

RepublikaFoto: Starsport
Danilo Grujić dosuđuje penal za Partizan u Kruševcu

Velika prašina podigla se već posle prvog kola nove sezone Superlige Srbije zbog toga što su večiti rivali u premijernim mečevima već imali priliku da iz penala postignu golove, a došlo je i do rata saopštenjima najtrofejnijih klubova.

Više polemike izazvao je penal koji je Danilo Grujić u Kruševcu dosudio za Partizan, jer je on direktno pogurao crno-bele ka trijumfu, ali iako manje, opet se dosta priča i o jedanaestercu koji je za Crvenu zvezdu svirao Bojan Nikolić.

Takođe, osim večitih rivala, kazneni udarac u prvom kolu Superlige imali su još Spartak, TSC i Randik, ali o tome niko ne priča.

 

Ipak, s obzirom na to da će se ove sezone u Superligi igrati 38 kola, definitivno nas očekuje još mnogo penala, spornih i čistih, kao i veliki broj saopštenja dva najveća kluba u državi, ali sada ćemo se okrenuti prethodnoj sezoni.

U prošloj sezoni koja je sadržala 30 kola, najviše penala dosuđeno je Čukaričkom i Crvenoj zvezdi, po deset, dok su po devet puta loptu na belu tačku stavljali fudbaleri Partizana i Proletera.

To faktički znači da su Crvena zvezda i Čukarički imali penal na svakih 270 minuta, a Partizan i Proleter na svakih 300 minuta igre u proseku.

Od tih ekipa, najviše penala je realizovao Čukarički, svih deset, potom Crvena zvezda i Partizan po osam, a Proleter je svega šest puta bio precizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading