POČINJE NOVA SEZONA: Omladinci i kadeti Crvene zvezde spremni za nove pobede

Autor:

Sport

02.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve najstarije juniorske selekcije Crvene zvezde će u nedelju započeti novu takmičarsku godinu, a prvi rival na tom putu, u obe starosne kategorije, biće subotički Spartak.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Trening omladinaca Crvene zvezde

Omladince Crvene zvezde predvodiće Marko Neđić, koji je prošle sezone sa dečacima rođenim 2003. godine osvojio Kadetsku ligu Srbije, a prvi u nizu izazova ih očekuje u nedelju od 19 časova na terenima iza juga "Marakane". Okosnica tima je ostala, promena nema, a talentovani stručnjak tvrdi da će njegovi učenici i ove sezone igrati "na gol više".

- Očekivanja u Zvezdi su uvek velika. Bićemo najmlađa ekipa u ligi i to je motiv, ali i izazov više. Smatramo da deca treba da igraju protiv starijih, jer imaju kvalitet za to. Što se meča protiv Spartaka tiče, mi smo ekipa koja kroz igru stvara šanse i koja uvek ide na gol više, tako je na svakoj utakmici i nećemo odustati od toga ni u nedelju - ističe Neđić.

Kao primarni cilj i dalje postavlja razvoj igrača i fabrikovanje fudbalera za prvi tim.

- Cilj je da što više igrača iz ove generacije dobije šansu u prvom timu. Mislim da ih ima poprilično, a na nama je da ih što više pripremimo za seniorski fudbal, kroz tehničko-taktičke zahteve i zadatke koji će se od njih tražiti u budućnosti - ističe Neđić.

 

Što se crveno-belih kadeta tiče, to će biti dve spojene generacije 2004. i 2005. koje je pre dva meseca preuzeo Srđan Stojčevski, stručnjak koji je poznat po kvalitetnom radu sa mladim fudbalerima. U prvom kolu, kadeti šampiona Srbije dočekaće Spartak, a meč je na programu u nedelju od 17 časova.

- Prva utakmica je uvek nezgodna, ali mi smo imali 12  nedelja kvalitetnih priprema i verujem da ćemo demonstrirati da pobede koje smo ostvarivali u kontrolnim mečevima nisu slučajnost. Naravno, očekujem i da pokažemo da sve što radimo na treninzima možemo da prenesemo na utakmicu. Sam meč će biti psihološki težak, Spartak je borbena ekipa, ali verujem u trijumf - tvrdi Stojčevski.

Kao ciljeve, usaglašava se sa kolegom Neđićem i ističe da je primarni razvojnog karaktera.

- Potenciraćemo formiranje igrača za seniorski tim Crvene zvezde. Ne smemo da zaboravimo činjenicu da smo najmlađi, ali smatram, i najtalentovaniji u ligi. Imamo obavezu da damo maksimum i da idemo na pobedu u svakom meču, a ako tako bude, i ako igre budu na nivou, mislim da možemo da ponovimo prošlogodišnji uspeh i osvojimo Kadetsku ligu Srbije - podvlači Stojčevski u čijem timu će se naći i dva nova lica - Mateja Radonjić i Stefan Miladinović, momci rođeni 2005. godine koji su u Ljutice Bogdana stigli iz niškog Reala.

Oba meča će biti uživo prenošena na Jutjub kanalu "Zvezda Kids".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading