OBAMEJANG BACIO ČELSI NA KOLENA: Arsenal posle preokreta do trofeja i Evrope!

Autor:

Sport

01.08.2020

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala su osvajači FA Kupa pošto su u finalu savladali ekipu Čelsija posle pokreta sa 2:1, i time obezbedili izlazak u Evropu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrač utakmice

Čelsi je stigao do ranog vođstva u 6. minutu, strelac je Kristijan Pulišić. Žiru je petom sjajno proigrao američkog igrača, a ovaj rutinski sa pet metara pogodio mrežu.

Nastavio je tim Frenka Lamparda sa boljom igrom, pokušavao je Arsenal da uspostavi inicijativu, ali mu nije išlo...

Međutim, zatresla je ekipa Mikela Artete mrežu u 25. minutu, učinio je Pepe, ali gol nije priznat zbog prethodne ofsajd pozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Arsenal je izjednačio u 28. minutu golom Pjer-Emerika Obamejanga iz jedanaesterca! Prekršaj je načinio Sesar Aspilikueta nad Gaboncem, koji je preuzeo odgovornost i pogodio levi ugao.

 

 

 

Čelsi je u potpunosti preuzeo inicijativu u nastavku i držao loptu u svojim nogama, dok je Arsenal priliku vrebao iz kontra napada.

Arsenal stiže do preokreta u 67. minutu, ponovo je strelac Obamejang! Bila je to kontra napad "tobdžija" preko Beljerina, lopta je došla do Pepea, a vrlo brzo i do Obamejanga, koji je rutinski predriblao Zumu i pogodio dalji ugao.

 

 

Od 73. minuta, Čelsi je ostao sa desetoricom igrača zbog isključenja Matea Kovačića. Hrvat je napravio prekršaj na sredini terena nad Džakom i dobio drugi žuti karton.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading