(VIDEO) LUDILO U KRUŠEVCU: Partizan slavio posle PREOKRETA! Penal u završnici SLOMIO Napredak

Autor:

Sport

01.08.2020

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan pobedio u prvom kolu Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana slave gol u Kruševcu

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak u Kruševcu u premijernom kolu nove sezone Superlige Srbije rezultatom 3:1, posle preokreta. Domaći tim je u vođstvo doveo Srđan Kočić u poslednjim trenucima prvog poluvremena, a rezultat je poravnao Lazar Marković na samom startu drugog. Na 2:1 je povisio Bibras Natho iz penala u 86. minutu, a konačan rezultat je postavio Nikola Čolić u 95. minutu.

Utakmica je počela standardnim opipavanjem snaga, a terensku inicijativu imali su crno-beli. Prvu veću šansu imao je Saša Zdjelar u 14. minutu kada je opalio po lopti, ali je ona završila preko prečke. Još veću šansu propustio je Sejduba Suma devet minuta kasnije, kada je glavom šutirao posle centaršuta Umara Sadika, ali je takođe prebacio gol domaćeg tima.

U sudijskoj nadoknadi je ogromnu priliku imao mladi Srđan Kočić koji je šutirao posle sjajne asistencije Oumarua, Popović je već bio savladan, ali je Bojan Ostojić intervenisao u poslednjem trenutku.

Ipak, samo minut kasnije, Kočić je doneo prednost svom timu. Prihvatio je loptu posle lošeg šuta jednog od svojih saigrača, mirno ju je prihvatio i poslao u ugao protivnočkog gola.

Hladan tuš za domaći tim usledio je posle samo 40 sekundi igre u drugom poluvremenu. Bibras Natho je poslao sjajnu loptu ka Lazaru Markoviću, koji je u igru i ušao na poluvremenu, a ovaj je glavom savladao Mladena Živkovića.

Igrao se 83. minut kada je Bibras Natho mogao da presudi Kruševljanima, ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca "liznuo" prečku. Samo minut kasnije, vodenica je mogla da ode na drugu stranu, ali je sjajnu šansu propustio Marko Mrkić.

 

Ključni detalj meča dogodio se u 86. minutu kada je glavni arbitar Danilo Grujić pokazao na belu tačku posle duela Marka Živanovića mi Uroša Vitasa, a precizan je bio Bibras Natho. Izraelac je rezervnog golmana Napretka golobradog Aleksu Jordanova poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Konačnih 3:1 postavio je Nikola Čolić u poslednjim sekundama utakmice. On se našao na pravom mestu, nakon što je Sadikov udarac zaustavio golman Jordanov.

NAPREDAK – PARTIZAN 1:3 (1:0)

/Kočić 45+2 - Marković 46, Natho p. 86, Čolić 90+5/

Stadion: Mladost

Bez gledalaca

Sudija: Danilo Grujić

Napredak: Živković (od 51. Jordanov) – Stević, Mršić, Marinković, Leković – Kostić, Milovanović (od 78. Živanović) – Spremo, Markoski, Kočić (od 70. Mijić) – Abubakar. Trener: Dragan Ivanović.

Partizan: Popović – Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović (od 46. Marković, od 56. Čolić), Suma (od 89. Šćekić), Asano (od 80. Ivanović) – Sadik. Trener: Savo Milošević.

Superliga Srbije, 1. kolo

petak

TSC - Vojvodina 2:2(1:1) /Lukić 26, Silađi 79 - Mrkaić 35, Varga 49 ag/

Spartak - Zlatibor 3:0(2:0) /Denković p. 8, 32, Srećković 90/

Mladost - Javor 2:1(2:0) /Krajišnik 25, Jovanović 40 - Zvekanov 75/

subota

Napredak - Partizan 1:3(1:0) /Kočić 45+2 - Marković 46, Natho p. 86, Čolić 95/

Crvena zvezda - Novi Pazar 19:30

Čukarički - Inđija 19:30

Voždovac - Radnik 19:30

Mačva - Bačka 19:30

Proleter - Rad 19:30

Radnički Niš - Metalac 19:30

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading