MILIONER IZ BLATA VODI BRENTFORD KA PREMIJER LIGI: Profesionalni kockar na Mitrovom putu!

Autor: V.P.

Sport

01.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji put u Premijer ligi "pčelice" su bile kada je kraljica Elizabeta imala 19 godina

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napadač Fulama Aleksandar Mitrović

Na putu Aleksandra Mitrovića i njegovih saigrača iz Fulama do Premijer lige stoji Brentford, klub čiji je vlasnik Metju Benam do velikog novca došao kao profesionalni kockar! Popularne "pčelice" prvi put posle 73 godine imaju priliku da zaigraju u najelitnijem rangu engleskog fudbala, a poslednji put su odmeravali snage s najvećim klubovima kada je, zanimljivo, kraljica Elizabeta bila devojka od 19 godina.

Londonski klub s tradicijom dugom 131 godinu bio je između druge i četvrte lige krajem prošle decenije, a pre 15 godina vrednost tima bila je nekoliko desetina hiljada funti sa poluamaterima na terenu koje niko nije hteo. Za to vreme njihov sadašnji vlasnik gradio je svoju imperiju, iako je bio diplomirani fizičar na Oksfordu, manuo se nauke i okrenuo se klađenju!

Sistem klađenja koji je razvio pomogao mu je da dođe do ogromnog novca, a 2004. godine je prestao sa klađenjem i napravio je internet servis "Smartodds", koji je kladioničarima za određenu sumu novca nudio potpuno drugačiju analitiku sportskog klađenja.

Kada je postao bogat, okrenuo se voljenom timu, a pet godina zaredom uplaćivao je po milion funti na račun Brentforda kako bi klub mogao da "preživi". Pre osam godina postao je vlasnik 96 odsto akcija kluba, a zanimljivo je da je odmah po dolasku ukinuo omladinsku školu!

Utakmica koja će odrediti poslednjeg putnika u Premijer ligu između Brentforda i Fulama igra se u utorak (20.45) na kultnom Vembliju u Londonu, a ukoliko uđu u najelitniji rang, "pčelice" će igrati na novom stadionu, koji će biti otvoren na prvoj zvaničnoj utakmici naredne sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading