PORAZ KOJI DONOSI FINALE: Fulam nije pobedio bez Mitra, ali je stigao na korak od plasmana u Premijer ligu

Autor:

Sport

30.07.2020

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Fulama poraženi su od Kardifa sa 2:1 na svom terenu u revanš meču polufinala plej-ofa za Premijer ligu. Ipak, zbog pobede od 2:0 u prvom meču, ekipa iz Londona se plasirala u finale na Vembliju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Fudbaleri Fulama

Neverovatno uzbudljiv meč smo gledali na "Krejven Kotidžu" u odsustvu Aleksandra Mitrovića, koga je menadžer Skot Parker odlučio da sačuva, iako se oporavio od povrede.

To mu se umalo obilo o glavu jer je Fulam "visio" da ostane bez finala sa Brentfordom.

Ipak, na kraju je londonski tim preživeo kroz "ludačku" dramu, koja je otvorena već u osmom minutu pogotkom Kurtisa Nelsona.

Komičan korner dobio je Kardif i iz takvog često padaju golovi, što je štoper Kardifa iskoristio.

Ipak, londonski tim je već u sledećem napadu stigao do izjednačenja. Probio je po strani Bobi Rid i odlično uposlio Neskensa Kebanoa, kome je to bio peti gol na posledna četiri meča.

Tada se činilo da Fulam sigurno privodi meč kraju, posebno što je finiš prvog poluvremena govorio tome u prilog. I onda menadžer gostiju Nil Heris je povukao potez koji je promenio tok.

Ubacio je sa klupe Lija Tomlina i Natanijela Mendez-Laina i to mu se isplatilo posle samo nekoliko puta. Upravo je pomenuti tandem režirao gol i Kardifu vratio nadu. Do kraja smo gledali fantastičan meč!

Ređale su se prilike na obe strane, Fulamom Abudalaje Kamara je pogodio stativu, imao još jednu sjajnu priliku, a tek Kardif... U junaka je izrastao slovački golman iz Fulama Marek Rodak sa nekoliko odličnih intervencija, iako je i na drugoj strani Alekks Smitis imao vrhunski meč.

 

 

 

Na kraju, Fulam je izdržao i Mitrović će imati priliku da drugi put u poslednje tri godine uvede isti tim u Premijer ligu.

Rival će biti Brentford na kultnom Vembliju u meču koji donosi preko 200 milliona evra pobedniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading