DEFINITIVNO IZBAČEN IZ EVROPE: Sud udario "šamar" vicešampionu Turske

Autor:

Sport

30.07.2020

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri turskog Trabzona neće imati šansu da igraju Ligu šampiona naredne sezone odluka je suda za sportsku arbitražu (CAS).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Trabzona

Ovaj sud je odbacio žalbu Trabzona koji je završio kao drugoplasiran u turskoj Superligi iza Bašakšehira, novog šampiona države.

- Preispitana odluka je potvrđena i Trabzonspor ostaje isključen od učešća u jednom UEFA klupskom takmičenju - navodi Sud za sportsku arbitražu u svom obrazloženju.

Trabzon se sa ovom odlukom suočavao još prošlog jula, a spomenuti klub je greške u poslovanju pravio još 2016. godine. Tada je kršio odredbe finansijskog fer-pleja uvedene pre devet godina, kako bi se malo na terenu nivelisala finansijska moć klubova.

Vicešampion Turske je imao rok do 2019. da ispravi određene elemente i popravi stvar kako ne bi dobio rigoroznu kaznu i to nije uradio. Odluka je doneta proletos, usledila je žalba kluba koji je u međuvremenu izgubio u šampionskoj trci, ali je sada dobio dodatni udarac i ostao i bez izlaza u Evropu.

Tako će ka Ligi šampiona umesto Trabzona ekipa Bešiktaša, dok će Sivaspor, Alanija i Galatasaraj u Ligu Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading