UOČI POČETKA SUPERLIGE: Objašnjeno šta će se dešavati ako neki igrač dobije koronu

Autor:

Sport

30.07.2020

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad je sve jasno.

RepublikaFoto: Starsport
Gužva na Večitom derbiju

Nova sezona Superlige startuje već u petak kada će na programu biti tri utakmice, dok će preostalih sedam mečeva uvodnog kola biti igrani u subotu.

Predsednik Zajednice Superlige Dragomir Lazović objasnio je kakva će biti procedura ukoliko neki fudbaler bude pozitivan na koronavirus, kao i neke dodatne detalje s obzirom na pandemiju.

- Svaki klub će morati da obezbedi dva metra rastojanja u ložama i s obzirom na to i veličinu lože određivaće se broj prisutnih. Naravno, oni će morati da nose maske. Na tribinama neće smeti da bude niko, a očekuje se da bez publike bude čitav prvi deo sezone. Ako je određeni fudbaler pozitivan na koronu, biće izolovan od ekipe sve dok ne dobije negativan test. Ne sme da igra ni igrač sa simptomima, a koji još nema test. Takođe, sve ekipe će pre prve utakmice morati da odrade testove, a koliko znam, svi su to ispoštovali - istakao je on.

 

Takođe, osvrnuo se na novo pravilo o mladim igračima i na odluku o izmenama u toku utakmica.

- Ekipe će morati da počnu meč sa dvojicom igrača mlađih od 21 godine, a preporuka je da na klupi budu još dvojica, pošto neko od njih može da se povredi. I dalje će se igrati s pet izmena u tri navrata, a sve mere dezinfekcije moraće da se primenjuju pre i posle mečeva - poručio je Lazović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading