Brentford u finalu, čeka se njegov komšija i najveći rival!

Autor:

Sport

29.07.2020

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo da Fulam završi posao protiv Kardifa, a ogroman deo je obavio u prvom meču i za plasman u elitu boriće se protiv najvećeg rivala, kluba iz istog, zapadnog dela Londona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Brentford

To je Brentford, koji je u revanšu savladao Svonsi – 3:1 (2:0).

Na stadionu Grifin Park, domaćin je već za prvih četvrt sata stekao veliki kapital. Pogodio je najpre Votkins u 11, a prednost je duplirao Markondes u 15. minutu.

Prostora za opuštanje nije bilo, jer u plej-ofu ne važi pravilo gola u gostima, pa su Velšani i dalje bili u igri. Ipak, Brentford je zadao završni udarac posle nepunih 60 sekundi igre u drugom poluvremenu. Posle centaršuta s leve strane, spretno je reagovao Mbeumo.

Ipak, nije moglo bez drame. Svonsi se vratio u igru pogotkom Brustera u 78. minutu i nedostajao mu je još gol da odvede meč u dodatnih pola sata fudbala. Domaćin je branio i odbranio vrednu pobedu, a u finišu meča pogodio čak i prečku.

Brentford je poslednji put bio član engleske elite u sezoni 1946/47. Do pre šest godina, klub je bio u trećoj ligi. Sada je izborio učešće u “najskupljoj utakmici na svetu”.

Čeka se Fulam… Biće to duel za pamćenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading