EVO ŠTA VEZUJE SRPSKOG TRENERA I ŽELJKA RAŽNATOVIĆA: Nikad se neću odreći mog Arkana, spasao mi je tetku i ujaka od Srba!

Autor:

Sport

29.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio bih licemer da se perem od njega, odgovorio je Siniša na napade Amelije Fraskaoli, koja smatra da Miha nije smeo postati počasni građanin Bolonje

RepublikaFoto: E -stock
Siniša Mihajlović u društvu Arkana

Legenda srpskog fudbala Siniša Mihajlović (51) proglašen je za počasnog građanina Bolonje, a njegova nagrada podigla je prašinu u Italiji jer su tri od 26 odbornika gradske skupštine bili protiv, među njima i Amelija Fraskaoli. Ona je poručila da je takva odluka nedopustiva zbog Mihine "genocidne prošlosti", aludirajući na poznanstvo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

- Mora da se pamti i govori o njegovom životu. Postoji njegova prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to ne može da se zaboravi. Ova titula mogla bi da se dodeli svim pacijentima koji dolaze u Bolonju da se leče od raka, svi su oni heroji poput Siniše - izjavila je Italijanka.

SPORTSKI PRIJATELJI

Njene reči nisu mnogo zabrinule Sinišu, koji je u nekoliko navrata rekao da se neće odreći Arkana i prijateljstva s njim, a ima nekoliko dobrih razloga za to, pre svega, jer mu je Ražnatović u ratu spasao članove familije. Konkretno, tetku i ujaka, sa majčine strane, koja je hrvatskog porekla.

Fraskaolijeva: Postoji Mihajlovićeva prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to ne može da se zaboravi

Neverovatno zvuče priče da su srpski vojnici tokom građanskog rata u nekadašnjoj SFRJ mogli da ubiju Mihajlovićeve rođake, ali je Arkan intervenisao u oba slučaja.

- Bili smo prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvek bio na pripremama reprezentacije. Ne želim da ga se odreknem jer bih bio licemer. Svi smo, uostalom, pravili gluposti i kretenarije. I mi i Hrvati. Ubijalo se s obe strane, zašto se lažemo, pa niko nije ni čist niti nedužan! Arkan je spasao život mojoj tetki. Bila je zarobljena od srpske strane, on ju je uočio i spasao zbog mene. To se ceni - ispričao je Mihajlović jednom prilikom.

Mihajlović: Posvetio sam Arkanu čitulju, bio je prijatelj i vođa navijača Zvezde

DRAMATIČNA EPIZODA

Još je dramatičnija epizoda u vezi sa njegovim ujakom Ivom. Brat Sinišine majke hteo je da ubije njegovog oca samo zato što je bio Srbin, a kasnije je Ražnatović i njega poštedeo.

- Moja mama je Hrvatica, a otac Srbin. Kada su se preselili iz Vukovara u Beograd, mama je zvala brata Ivu i rekla mu da dođe u našu kuću. A moj ujak je rekao: "Što si odvela muža? Ta srpska svinja trebalo je da ostane tu da ga zakoljemo". Kasnije ga je Arkan uhvatio i spasao. Hteli su da ga ubiju, ali Arkan nije dao. Odmah me je nazvao telefonom - prisetio se Siniša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading