MOGU ONI I BEZ MITRA: Velika pobeda Fulama u Velsu, finale je na dohvat ruke!

Autor:

Sport

27.07.2020

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Fulama savladali su u gostima Kardif sa 2:0 prvoj utakmici polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije mogao da pomogne svojim saigračima... Aleksandar Mitrović

Strelci su bili Džoš Onoma u 49. minutu i Neskens Kebano u 91. i tako su doneli veliku prednost ekipi iz Londona pred revanš na "Krejven kotidžu" u četvrtak.

Ono što je obeležilo ovaj susret jeste izostanak Aleksandra Mitrovića, koji je neposredno pre početka susreta zbog manje povrede ostao na tribinama. Menadžer Skot Parker je odlučio da ništa ne rizikuje i sačuva najboljeg strelca Čempionšipa za revanš i eventualno finale. Da li je baš ta informacija dala krila domaćinu ili ne, tek Kardif je na početku krenuo ofanzivnije i pritiskao je Fulam.

Prvu šansu su stvorili u 12. minutu kada je Bakunja šutirao sa distance, golman Rodak odbranio, a odbitak nekako očistio Hektor fantastičnom intervencijom. Bio je u padu, gotovo na zemlji i tik ispred gol-linije, ali je uspešno otklonio opasnost. Gosti su sredinom prvog dela uspeli da uspostave ravnotežu i polako preuzmu kontrolu meča. To je rezultovalo sa dve prilike. Najpre je pokušao Džoša Onoma, a potom u nadoknadi i Tom Kerni sa distance, ali je bio za malo neprecizan.

Posle četiri minuta igre u nastavku, Londonci su poveli sjajnom minijaturom Džoša Onome. Primio je loptu leđima okrenut golu, obrnuo jednog čuvara, potom u slalomu prošao još dvojicu i postigao prelep pogodak. Bilo je primetno da je Fulam često išao na prodore po strani i centaršuteve, ali tamo nije bilo najboljeg strelca lige. Sigurno nije bilo lako prilagoditi se igri bez njega. Ali, u drugom poluvremenu došao je kvalitet do izražaja. Kardif gotovo da nije zapretio Ribaku, a gosti su znalački priveli meč kraju.

Jasno, Fulam je sada mnogo bliži finalu, a revanš se igra u četvrtak od 20:45h na "Krejven kotidžu". Videćemo da li će tada zaigrati Aleksandar Mitrović. U drugom polufinalu sastaju se Brentford i Svonsi, a u prvom susretu su Velšani slavili na svom terenu sa 1:0.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading