GOTOVO: Sjajna vest za Sinišu Mihajlovića!

Autor:

Sport

27.07.2020

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja se dugo čekala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović i zvanično je postao "Počasni građanin Bolonje".

Odbor zadužen za proglašenje ovog priznanja glasao je velikom većinom u korist Srbina koji se dugo borio sa leukemijom (26:3).

Među tih troje odbornika nalazi se i Amelija Fraskaloli koja se još pre glasanja, kako prenose italijanski mediji, zalagala da Mihajlović ne dobije ovu "titulu" zbog njegovih ranijih političkih statova i veza sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i ultrasima Crvene zvezde.

- Mora se pamtiri i priča o njegovom životu. Postoji njegopva prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to se ne može zaboraviti. Takođe, ova titula bi se mogla dodeliti svim pacijentima koji dolaze u Bolonju da se leče od raka, svi su oni heroji poput Siniše - rekla je Fraskalonijeva.

 

Ipak, kao što smo napomenuli, većina odbornika je bila za to da Srbin postane počasni građanin.

- Siniša se istakao kao ljudsko biće pre nego kao trener i sportista. Izbor života koji je pokazao je primeran u svakom pogledu. Mnogi su u njemu našli važan primer humanosti i obnavljanja životne energije u svakodnevnom životu - stoji u obrazloženju odluke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading