TOTALNA DOMINACIJA: 6 OD 11 - evo zašto je Liverpul stigao do titule posle 30 godina!

Autor:

Sport

27.07.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jirgen Klop je osvojio titulu sa Liverpulom posle 30 godina na rekordni način, a čak šest fudbalera iz redova "Redsa" se može svrstati u najbolji tim turbulentne sezone u Premijer ligi koja je nastavljena posle pauze koja je trajala duže od dva meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Liverpul

Mančester siti je završio na drugom mestu posle dve uzastopne titule, a Mančester junajted i Čelsi zaokružili su četiri najbolje ekipe najprestižnijeg fudbalskog takmičenja.

Ko čini najbolji tim Premijer lige 2019-2020?

 

Nik Poup je odigrao jednu od najboljih sezona u dosadašnjoj karijeri, odbranio preko 70 odsto udaraca na gol i zaslužio mesto "jedinice" u "timu snova" protekle sezone.

 

 

Trent Aleksander-Arnold ima samo 21 godinu, a bio je jedan od ključnih igrača Klopove mašinerije. Engleski internacionalac je oborio rekord za najviše asistencija u sezoni odbrambenog igrača, takođe je postigao četiri gola i zasluženo dobio epitet najboljeg desnog beka.

 

I, naravno neprikosnoveni Virdžil Van Dajk, stub odbrane novog šampiona Engleske, bez konkurencije na poziciji centralnog beka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kevin De Brujne i Virdžil Van Dajk

Čaglar Sojundžu je dostojno zamenio Harija Megvajera i potpuno zasluženo se našao među najboljih 11.

Endru Robertson je ove sezone dokazao da je jedan od najboljih levih bekova, i zajedno sa Aleksanderom-Arnoldom zadavao prave muke protivnicima!

Kevin De Brujne, belgijski internacionalac je postigao 13 golova i upisao rekordnih 20 asistencija u 35 nastupa, uz svoju sposobnost da stvori bezbroj šansi za druge što ga čini najboljim među svojim vršnjacima.

Džordan Henderson

Engleska internacionalac je za osvajače titule Jirgena Klopa obezbedio četiri gola i pet asistencija, mada je njegov kvalitet tokom cele sezone bio na vrhunskom nivou!

Bruno Fernandeš 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bruno Fernandeš

Stigao je u ligu tek u januaru i stigao do idealnog tima, morao je da napravi neke zaista posebne performanse. To je upravo ono što je uradio Fernandeš, s tim da je portugalski internacionalac gotovo samoinicijativno preokrenuo sezonu "crvenih đavola" i poveo ih do najbolje četvorke.

Mohamed Salah 

Egipatski internacionalac postigao je 19 golova i upisao 10 asistencija u 34 nastupa svoje lige za "crvene" koji su jurili titulu u prvoj ligi tokom 30 godina.

 

 

 

Sadio Mane 
Navodno igrač prve polovine sezone, i iako je Maneova forma malo pala u 2020. godini, on je i dalje igrao sjajan fudbal. Završio je ligašku sezonu sa 18 golova i devet asistencija u 35 nastupa.

Džejmi Vardi

Najbolji strelac Premijer lige skoro čitave sezone, Vardi je uživao uovoj sezoni i nadmašio 100 golova u karijeri.

 

Nema Kejna, Aguera, Silve, Pogbe, Rašvorda, Sterlinga

Prema analizi specijalizovanog sportskog portala Goal.com, mesta među 11 najboljih igrača u PL nije bilo za neka od dobro poznatih imena.

Tako se na listi nisu našli Hari Kejn, Serhio Aguero ili njegov kolega iz veznog reda Mančester sitija David Silva.

Nema ni drugih zvezda poput Pogbe, Sterlinga i mnogih drugih.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading