SADA SE SVE ZNA: Poznati putnici u niži rang u Engleskoj

Autor:

Sport

26.07.2020

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odigranog poslednjeg kola Premijer lige poznate su ekipe koje putuju u niži rang takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Liverpula

Aston Vila igrala je nerešeno na gostovanju kod Vest Hema rezultatom 1:1, i porazom Votforda od Arsenala (3:2) uspešno izborila opstanak u elitnom društvu. Za tim iz Birmingema gol je postigao Greliš, a za domaćina Jarmolenko. Sa ovim bodom gosti su došli na 35 bodova, bod više od prvih pratilaca i ostali iznad crte. 

S druge strana na Emiratesu je Votfordu bila potrebna pobeda uz poraz Vile, ali Votford do nje nije došao. Arsenal je slavio rezultatom 3:2. Vodili su nakon 33. minuta sa 3:0, ali preko Velbeka i Dineja gosti su smanjili. Dva gola za domaćina postigao je Obamejang, dok je jedan dodao Tijerni. 

Votfordu i Norviču će se u Čempionšipu naredne sezone pridružiti i Bornmaut. Tim sa Vitaliti stadiona je na Gudison Parku savladao Everton sa 3:1, ali za opstanak mu je trebalo da Votford i Vila izgube svoje mečeve. Votford je izgubio, dok je tim iz Birmingema došao do boda.

Prvak Liverpul je savladao Njukasl rezultatom 3:1, a drugoplasirani Siti je sa 5:0 porazio poslednji Norvič. Za Redse su pogodili Mane, Origi i Van Dajk, dok je Gejl postigao gol za domaći tim. Sa ova tri boda Liverpul je došao na 99 osvojenih bodova u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Građani su bili veoma raspoloženi, a golove su postizali Hesus, Sterling, Marez i dva puta De Brujne. 

Sautempton je bio bolji od Šefilda sa 3:1, dok je Brajton sa 2:1 savladao Barnli.

Fudbaleri Totenhema su remizirali sa Kristal Palasom rezultatom 1:1 i zahvaljujući porazu Vulverhemptona protiv Čelzija došli do šeste pozicije na tabeli i plasmana u kvalifikacije za Evropsku ligu. Spursi su poveli preko Kanea u 13. minutu meča, dok je Palas do izjednačenja došao preko Šlupa. 

Na kraju sezone prvak je Liverpul, a u Ligu šampiona će Siti, Čelzi i Mančester junajted. Elitni rang takmičenja u Engleskoj su napustili Votford, Bornmaut i Norvič.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading