PARTIZAN I ZVEZDA POSTALI ATRAKCIJA: Lale nude derbi kao izlet za 239 evra!

Autor:

Sport

27.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holanđani napravili četvorodnevnu turu za Beograd, koja obuhvata i meč u Humskoj 17. oktobra. Pandemija jedina prepreka

RepublikaFoto: Tanjug/TanjaValić
Miodrag Popović

Srpski fudbalski derbi je svetska turistička atrakcija! Duele Crvene zvezde i Partizana, osim domaće publike, često kao gosti gledaju bratski navijači večitih rivala, a zahvaljujući jednoj internet-platformi u Holandiji, okršaj crno i crveno belih u Humskoj 17. oktobra uživo bi mogli da gledaju i turisti iz te zemlje.

Portal koji vodi fudbalske fanatike na najzanimljivije utakmice širom planete već je predstavio aranžman za večiti derbi u okviru 11. kola nove sezone u Superligi. Ponuda ture za 239 evra obuhvata četiri dana u Beogradu i ulaznicu za utakmicu. Holanđani su u hvalospevima opisali šta gosti mogu očekivati.

- Partizan - Zvezda je derbi svih evropskih derbija! Najstrasniji, vatren i uvek na najvišem svetskom nivou, ali ne toliko zbog spektakularnih dešavanja na terenu, već zbog lude atmosfere navijača na tribinama. Beograd je sirovo lep, živ, u njemu nikada nije dosadno, a noćni život je savršen - opisuju Holanđani u brošuri.

RepublikaFoto: Starsport

U Beogradu se igra najstrasniji vatreni derbi sa ludom atmosferom, a Beograd je lep i živ grad, stoji u brošuri

Jedino što u toj nameri može da ih spreči jeste pandemija koronavirusa. Naime, krizni štab Vlade Srbije, barem za sada, zbog nepovoljne epidemiološke situacije odlučio je da se svi sportski događaji, uključujući i Superligu, koja se nastavlja sledećeg vikenda, igraju bez publike.

S druge, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović u razgovoru za Srpski telegraf ističe da ga ne čudi veliko interesovanje Holanđana.

RepublikaFoto: Starsport

Popović: Navijačkosportski turizam je sve zastupljeniji u Beogradu, a stranci su oduševljeni

- Stranci redovno hrle u Beograd za večiti derbi. Mi smo često imali saradnju sa raznim inostranim agencijama u vezi sa navijačkosportskim turizmom, koji je sve zastupljeniji kod nas. Gosti redovno odlaze oduševljeni onim što su videli i doživeli u gradu i na samoj utakmici - ističe Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading