KRISTALIŠE SE TIM: Zvezda savladala Napredak!

Autor:

Sport

25.07.2020

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su sa 2:1 (2:0) ekipu kruševačkog Napretka na svom stadionu u Beogradu u trećoj proveri pred start Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Zvezde

Zapretile su obe ekipe već u prvim minutima meča. Prvo je Abubakar šutirao glavom pored Borjanovog gola, a potom je Tomane posle sjajnog prodora bio izblokiran od strane Lekovića, da bi Rodićev udarac glavom završio preko prečke.

Ređali su se opasni napadi domaćina, pa je Ivanić lucidno, u maniru pravog plejmejkera uposlio Kataia koji je izašao pred Živkovića, ali šutirao tik pored stative. Raspoložen za igru je bio Ivanić pa je posle solo-prodora po desnom boku oštro šutirao u dalji ugao, međutim, lopta je završila pored gola.

Upravo se Ivaniću isplatila upornost u 19. minutu. Kombinovali su on i Tomane, kada je portugalski napadač oštro poslao loptu u kazneni prostor, a Zvezdina “osmica” rutinski gađala dalji ugao i dovela naš tim do prednosti. Inspirisani za igru bili su izabranici Dejana Stankovića, a pretio je i agilni Spiridonović. Prvo je sjajno uposlio Tomanea koji je šutirao u Živkovića, a onda je usledila fenomenalna akcija iz koje su crveno-beli udvostručili prednost. Odlično je prošao Rodić po levoj strani u 24. minutu, zavrnuo loptu na desni bok, a pas je stigao pravo do Spiridonovića koji je sigurnim udarcem upisao prvenac u crveno-belom dresu.

RepublikaFoto: Starsport

Milimetri su delili Tomanea da u 32. minutu matira Živkovića. Sve je krenulo od Kataia koji je fenomenalnom asistencijom uposlio Rodića, bek je oštro centrirao, a brzonogom napadaču je malo falilo da posle uklizavanja pošalje loptu u mrežu. Moglo je prvo poluvreme da se završi na najbolji mogući način za Crvenu zvezdu, pogodio je Katai mrežu iz slobodnog udarca, ali samo spoljni deo.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 46. Gobeljić), Milunović (od 40. Degenek), Pankov (od 46. Babić), Rodić (od 46. Eraković), Sanogo (od 40. Jovičić), Nikolić (od 46. Jovančić), Ivanić (od 46. Vulić), Spiridonović (od 46. Radulović), Katai (od 46. Vukanović), Tomane (od 46. Krstović).

Napredak: Živković, Spremo, Milovanović, Rašković, Abubakar, Marinković, Markoski, Kostić, Leković, Mrkić, Stević.

Malo je falilo i Erakoviću da upiše prvenac u crveno-belom dresu na startu drugog dela igre. Centrirao je Vulić iz ugla, najviši u skoku je bio defanzivac rođen 2001. godine, ali je na gol-liniji Marinković uspeo da interveniše. Uprkos vođstvu od 2:0 posle prvih 45 minuta, nisu stali sa ofanzivom fudbaleri našeg tima. Mogao je i Vulić da pogodi mrežu u 51. minutu, ali je njegov oštar udarac iz slobodnjaka završio pored stative. Inteligentno su kombinovali izabranici Dejana Stankovića i u 59. minutu kada je Gajić uposlio Vukanovića koji je u padu šutirao preko gola. Minut kasnije i šut Radulovića iskosa sa leve strane, ali Živković nogom, uspeva da zaustavi udarac mladog veziste, a pokušao je i Krstović glavom, međutim, rezultat se nije menjao.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Katai i Ivanić

Visoki presing koji je Krstović igrao od samog ulaska u igru, mogao je da urodi plodom u 79. minutu kada je Živković pri ispucavanju pogodio mladog napadača Zvezde, ali se lopta odbila pored gola. Smanjili su gosti u 81. minutu preko Šarca, ali su meč mirno priveli kraju izabranici Dejana Stankovića, uz fenomenalan udarac Radulovića u poslednjim trenucima meča, i ostvarili još jednu pobedu u pripremnom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading