MINIMALAC ZA 13. KUP: PSŽ rutinski do duple krune!

Autor:

Sport

24.07.2020

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su Kup Francuske, 13. put u istoriji. Ekipa Tomasa Tuhela savladala je u finalu Sent Etjen 1:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nejmar

PSŽ je tako vratio vredan trofej u svoje vlasništvo, pošto je prošle godine izgubio u finalu od Rena. Parižani su došli do petog pehara u Kupu u poslednjih šest godina. Sent Etjen se u finalu našao prvi put od 1982.

Pobedonosni i jedini gol na utakmici postigao je Nejmar u 14. minutu. Pošto je golman odbranio šut Mbapea, brazilski fudbaler je pokupio loptu i poslao je pod prečku.

Važan momenat utakimce dogodio se u 26. minutu, kada je kapiten Loik Peran oborio Mbapea, koji je krenuo u kontru. Mladi Francuz je završio na travi, a zbog oštrog starta došlo je do koškanja među igračima.

Pošto je podelio žute kartone, sudija je pogledao video, te odlučio da kapitenu Sent Etjena pokaže direktan crveni karton.

Mbape je odmah zamenjen, a teren je napustio sa suzama. U nastavku je PSŽ kontrolisao situaciju na terenu bez problema, pa je sačuvao prednost i došao do 'duple krune', pošto mu je prethodno dodeljena titula u Ligi 1.

Bio je ovo prvi meč odigran u Francuskoj posle četiri meseca pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading