DRAGAN DŽAJIĆ O PRIZNANJU LEGENDI: Srce mi zaigralo zbog filma o Mitiću

Autor:

Sport

25.07.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neraskidivo sam bio vezan za čika Rajka, kojeg sam voleo i poštovao. Zaslužio je ovo posle nazivanja stadiona i ulice po njemu, rekao nam je Džaja

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Džajić

Rajku Mitiću (1922-2008) još jednom će biti odato priznanje, a posle stadiona Crvene zvezde, koji je poneo njegovo ime, i ulice u Beogradu, o životu fudbalske legende konačno će biti snimljen i film.

Ideja o prenošenju na veliko platno priče o liku i delu prve Zvezdine zvezde rodila se još 2016, ali će biti sprovedena tek sada u delo nakon što je komisija Filmskog centra Srbije odobrila 27 miliona dinara za sufinansiranje projekta Miroslava Lekića, producentske kuće "Atos" i scenariste Gordana Mihića.

Vest da će o Rajku Mitiću biti snimljen film obradovala je sve zvezdaše, a pogotovo one koji su imali čast da s njim dele teren. Jedan od njih je i treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić (73), koji je jedva obuzdavao emocije tokom razgovora za Srpski telegraf.

Džaja: Rajko je uzor generacijama zvezdaša zbog fudbalskog umeća i svojih manira

- Srce mi je zaigralo kada ste mi rekli za film o mom Čika Rajku. Neraskidivo sam vezan za njega, bio mi je prvi trener u Zvezdi, a nakon toga i selektor u reprezentaciji Jugoslavije. Mnogo sam ga voleo i poštovao, a prijateljstvo smo nastavili da negujemo i dok sam bio funkcioner u Zvezdi. Apsolutno je Rajko Mitić zaslužio da bude snimljen kvalitetan film o njegovom velikom životu - rekao nam je u dahu Džaja.

RepublikaFoto: Telegraf/NebojšaMandić

19 godina Mitić proveo u Zvezdi, 13 kao igrač i šest kao trener

Mitić je u Crvenoj zvezdi igrao od 1945. do 1958. godine, a na trenerskoj klupi sedeo od 1960. do 1966. godine i ostao upamćen kao veliki gospodin na terenu i van njega.

27 miliona dinara odobrio FCS za sufinansiranje filma o legendi crveno-belih

- Rajko je bio i i dalje je uzor mnogim generacijama zvezdaša zbog fudbalskog umeća i manira koje je posedovao. Stadion Zvezde nosi ime po njemu, kao i ulica u Beogradu, pa je film nekako logičan izbor da mu se kao nacija odužimo za sve što je uradio za klub i zemlju - zaključio je počasni predsednik crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading