"PRVI PUT TO ČUJEM, DOKAZAĆU DA SAM NEVIN": Španski fudbaler poricao optužbe za zlostavljanje!

Autor:

Sport

24.07.2020

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrao sam za Njujork četiri godine i uvek su me svi poštovali. Nije mi jasno zašto ovo nije ranije izašlo u javnost ako se već neko osećao neprijatno u bilo kom periodu kada je bio u klubu, čudi se Vilja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
David Vilja

Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, David Vilja, napadač u penziji napokon se oglasio i sve porekao.

Za zlostavljanje ga je optužila jedna korisnica Tvitera, a sve se navodno dogodilo dok su oboje bili u fudbalskom klubu Njujork sitiju, a upravo klub sve istražuje.

- Svaki dan me je pipkao David Vilja, a moji šefovi su mislili da je to baš dobar komičan materijal - stoji u objavi tviterašice, a sada je odgovorio i sam Vilja.

- Odbijam sve optužbe koje je iznela protiv mene na Tviteru. Potpuno su lažne i poričem ih. Nikada do sada nisam bio kontaktiran vezano za ovo, niti me kontaktirala Skajler B niti klub - napisao je i nastavio:

- Ako sam dobro shvatio, napisala je na Tviteru da je stažirala u klubu i da ga je napustila krajem 2019. godine, jednu godinu nakon što sam ja otišao. Nikada do sada nisam čuo ništa o ovim optužbama dok ih nisam vidio na Tviteru - objasnio je i dodao:

- Naravno, potpuno ću sarađivati sa klubom. Igrao sam za Njujork četiri godine i uvek su me svi poštovali. Nije mi jasno zašto ovo nije ranije izašlo u javnost ako se već neko osećao neugodno u bilo kojem periodu kada je bio u klubu - čudi se Vilja.

- Ponavljam, ove su optužbe potpuno lažne. Zlostavljanje je strašan problem mnogim ljudima i ovo vređa one koji su bili žrtve nasilja. Dok naš pravni tim obavlja nužne stvari vezane za ove lažne optužbe, molim medije i javnost da poštuju moje pravo na dokazivanje nevinosti - zaključio je.

U karijeri je postigao 337 golova u 603 utakmice, što klupske, što reprezentativne. Sa reprezentacijom je osvojio Euro 2008. i SP 2010. godine. U klupskoj karijeri osvojio je tri puta La Ligu, jednom Ligu šampiona, klupski SP i Uefa Superkup. Sa Realom iz Saragoze je u prvoj sezoni u La Ligi postigao 18 golova i odveo klub u finale Kupa protiv madridskog Reala. 

Nakon što je odigrao jednu sezonu u Atletiko Madridu, Villj je otišao u Ameriku i zaigrao za Njujork siti (koji ga je kasnije poslao na pozajmicu u Melburn). U Njujorku je u četiri sezone postigao 80 golova u 126 utakmica, a objavio je kako će i sam postati glavni investitor u jednom od klubova američkog prvenstva - Kvinsboro. Trebalo bi da zaigraju 2021. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vilja

- Kvins je voleo i moju porodicu i mene, a san mi je tamo da vodim profesionalni klub - izjavio je slavni španski fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading