SRBIN KOJI GINE ZA TORCIDU: Oca mu zamalo LINČOVALI Hrvati, a on OBOŽAVA Hajduk?!

Autor:

Sport

24.07.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji preneli su životnu priču igrača koja je "zapalila" region.

RepublikaFoto: Instagram_stefansimic
Stefan Simić na "Poljudu"

Stefan Simić, fudbaler splitskog Hajduka rođen u Češkoj, obožava klub sa "Poljuda", uprkos činjenici da je otac mogao da doživi tragičnu sudbinu u Hrvatskoj.

Radoje Simić, Stefanov otac, pobegao je pred pripadnicima Merčepovih trupa kako ne bi tragično završio u Pakračkoj Poljani.

Simić je odabrao da igra za Češku, a klupsku karijeru gradio je u Italiji nastupajući za Đenovu, Milan, Vareze...

- Za Hajduk sam se odlučio prvenstveno jer što mi se svideo projekat koji je predstavio sportski direktor Saša Bjelanović, ali i zato što sam oduvek veliki navijač Hajduka. Ceo život me otac tako odgajao, u našoj kući uvek je Hajduk bio najbitniji klub, u Splitu se osećam lepo, to je moj dom i zaista sam srećan što se napokon ostvario jedan od mojih dečačkih snova - rekao je Stefan na promociji.

 

Mnoge je Stefanova priča podsetila na slučaj bivšeg hrvatskog reprezentativca Dada Prša, koji se odrekao imena "Miladin", koje je "asociralo" na srpstvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading