ZA SVAKU POHVALU: Navijači Atalante poklonili novac od ulaznica bolnici u Bergamu!

Autor:

Sport

23.07.2020

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tifozi" kluba iz Bergama donirali su 60.000 evra lokalnoj bolnici, a reč je o novcu koji im je vraćen jer je utakmica Lige šampiona protiv Valensije u Španiji igrana pred praznim tribinama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Atalante

Klub je, naime, vratio novac navijačima koji su planirali da putuju u Valensiju 10. marta kako bi prisustvovali istorijskom revanš duelu osmine finala.

Umesto da prihvate povrat novca, njih 1.200 odlučilo je da ga prosledi bolnici "Papa Đovani XXII" u Bergamu, a grupa navijača je danas posetila tu ustanovu i uručila vrednu donaciju, preneli su italijanski mediji.

Bergamo je najteže pogođen italijanski grad korona virusom, a konvoj vojnih kamiona koji su prevozili sanduke preminulih u druge gradove, jer je lokalni krematorijum bio pretrpan, ostaće najupečatljivija slika zdravstvene krize.

 
- Razgovarali smo o najtragičnijem periodu pandemije koji smo prošli zahvaljujući timskom radu, osećaju pripadnosti i zajedničkom razumevanju. To su sve koncepti koje oni u sportu znaju, cene i dele. Kao bolnica, sarađivali smo i sa Atalantom, kao i sa njenim navijačima. Nakon svega što je grad prošao, te su veze postale još jače - rekla je Marija Beatriče Stazi, generalni direktor bolnice.

Navijači su, takođe, dizajnirali majice sa porukom zahvalnosti doktorima Bergama, a od čije će prodaje skupljati novac za izgradnju nove zgrade hitne pomoći u gradu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading