NEVEROVATNO ŠTA SU PROKOCKALI: Ovaj klub je najveći tragičar drame u Čempionšipu!

Autor:

Sport

23.07.2020

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrači Notingem Foresta najveći su tragičari poslednjeg kola Čempionšipa, nakon što su na neverovatan način ostali bez doigravanja za Premijer ligu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Notingema

Uoči poslednjeg kola Notingem je bio na šestom mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje. Na svom terenu je dočekao Stouk, klub koji je nekoliko dana ranije osigurao opstanak.

Notingemu je za siguran plasman u doigravanje trebao bod, a mogao je da prođe i porazom ako Svonsi ne nadoknadi zaostatak u gol razlici pobedom protiv Redinga.

Navijači Notingema, kluba starog čak 155 godina, već su se radovali doigravanju, uvereni da se čudo ne može dogoditi da njihovi igrači izgube uverljivo od Stouka uz uverljivu pobedu Svonsija protiv Redinga. Međutim, Svonsi je sa igračem više pobedio Reding 4:1, a Notingem istim rezultatom izgubio.

Takav rasplet dogodio se jer je Svonsi dva gola postigao u 84. i 91. minutu. Do tog gola u 91. minutu je Notingem, uprkos u tim trenucima 1:3 zaostatku na svojoj utakmici, i dalje držao šesto mesto. Kada su u Notingemu saznali da je Svonsi poveo 4:1 i tako preuzeo šesto mesto zbog više postignutih golova (u tim trenucima su klubovi još imali istu gol razliku), krenuli su svi u napad pa su primili još jedan gol u 95. minutu kojim su samo zaključili epski kiks.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nemam reči. Katastrofa je izgubiti sve na ovakav način u poslednjoj utakmici sezone na svom terenu. Ovo je samo naša greška, čak nam je i samo bod bio dovoljan. Izvinjavam se navijačima - rekao je trener Sabri Lamuči.

Njegovi igrači nisu samo najveći tragičari poslednjeg kola, već i cele završnice prvenstva, jer u poslednjih šest utakmica nisu ostvarili pobedu. Time su ostali bez doigravanja u kojem su ih svi videli pre mesec dana.

Notingem, dvostruki evropski prvak, poslednji put je u Premijer ligi igrao 1999. godine.

U doigravanju za Premijer ligu i borbu za 200 miliona evra igraće Brentford, Fulam, Kardif i Svonsi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading