SERIJA A: Inter se oprostio od titule, Kolarov strelac u Rominoj šestici!

Autor:

Sport

22.07.2020

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Intera remizirali su sa Fiorentinom kod kuće u 35. kolu Serije A bez golova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Kolarov

Ekipa Antonija Kontea bila je bolji rival od Viole i mogla je lako do tri boda, međutim, Romelu Lukaku je u prvom poluvremenu propustio tri sjajne šanse. U nastavku je opasan po gol gostiju bio i Aleksis Sančes, ali bez promene rezultata. Propuštene prilike su na kraju mogle da koštaju Neroazure, pošto je Fiorentina bila blizu pogotka u 80. minutu. Udarac Pola Lirole, ipak, zaustavio je Samir Handanović. Inter je treći sa 73 boda. Fiorentina 11. sa 43.

Roma je sa 6:1 savladala SPAL na strani, uz gol Aleksandra Kolarova u 47. minutu. Srpski reprezentativac raspalio je sa 30 metara i uz pomoć nespretnog golmana Letice zatresao mrežu. Vodeći pogodak za Vučicu dao je Nikola Kalinić u 10. minutu, da bi u 24. domaći izjednačili preko Alberta Ćerija. Ipak, u nastavku su Rimljani dominirali i došli do ubedljivog slavlja. Najzaslužniji za to bio je Bruno Peres, strelac het-trika. Brazilac je pogađao gol SPAL u 38, 52. i 75. minutu. Konačan rezultat postavio je Nikolo Zaniolo u 90+1. Roma je peta na tabeli sa 61 bodom. SPAL poslednji sa 19.

Đenova je savladala Sampdoriju u gradskom derbiju rezultatom 2:1 i time načinila veliki korak ka opstanku. Đenova je 17. sa 36 bodova, četiri više od prvog ispod crte Lećea. Sampdorija je 14. sa 41. Krišito u 22. i Lerager u 72. bili su strelci za goste, dok je jedini gol za Doriju dao Gabijadini u 32.

Leće je sačuvao šanse za ostanak u eliti pobedom nad Brešom kod kuće od 3:1. Lapadula u 22. i 32. i Saponara u 70. doneli su trijumf domaćima, dok je počasni pogodak za goste dao Desena u 63. Duel Torina i Verone završen je 1:1. Borini u 56. doveo je gostujući tim do vođstva, da bi Simone Zaza doneo bod Bikovima u 67.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading